BijeenkomstEr op uitLokaal nieuwsNieuwsRegionaal nieuws

“Hoe ga je de feestdagen ontspannen tegemoet als je kind een eetstoornis heeft?” 

WIERINGERWERF – Met de feestdagen in zicht, opent Dalisay Recovery in Medemblik gastvrij haar deuren voor een interactieve themabijeenkomst, georganiseerd door stichting Kiem. Deze bijeenkomst vindt plaats op woensdag 29 november om 19.30 uur in het zelfregiecentrum Veilige Haven, Breek 23 in Medemblik en is speciaal bedoeld voor naasten van iemand met een eetstoornis.

Tijdens deze bijeenkomst zal stichting Kiem waardevolle inzichten en praktische hulpmiddelen delen om de feestdagen ontspannen tegemoet te gaan. De avond wordt geleid door een ervaringsdeskundige trainer en vrijwilliger, beide verbonden aan stichting Kiem.  De feestdagen draaien vaak om culinair genot, terwijl dit voor mensen met een eetstoornis juist een complexe uitdaging vormt.

Deelnemers en trainer gaan in gesprek over de diverse uitdagingen waarmee naasten van iemand met een eetstoornis tijdens de feestdagen te maken krijgen. Samen delen ze ervaringen en formuleren ze praktische tips en adviezen, waarmee zij met meer vertrouwen en begrip de feestdagen kunnen beleven.

Frouke van Overveld, programmanager van Stichting Kiem, benadrukt het belang van openheid: “Eetstoornissen zijn nog altijd omgeven door taboes. Zowel de personen met de eetstoornis als hun naasten praten niet gemakkelijk over dit onderwerp. We hebben voorbeelden gezien van jonge mensen met een eetstoornis die dit wel met hun ouders deelden, maar niet wilden dat hun grootouders het wisten. Dit kan voor gespannen situaties zorgen tijdens het kerstontbijt.”

Daphne Ketelaars, directeur van Stichting Kiem, voegt toe: “Betrouwbare en direct toepasbare informatie voor naasten van personen met een eetstoornis is van onschatbare waarde. Hierdoor voel je je minder eenzaam. Je voelt je ook meer ontspannen in je rol als ouder.”

Inschrijven voor deze themabijeenkomst kan via de website van stichting Kiem www.stichtingkiem.nl.  Deelname is kosteloos. Stichting Kiem zet zich in om de impact van eetstoornissen te minimaliseren. De stichting richt zich middels programma’s op kennisbevordering onder naasten, scholen en professionals. Ook wil stichting Kiem het werkveld versterken en verbinden, bewustwording in de samenleving vergroten en professionals, patiënten en naasten van goede en inhoudelijke informatie voorzien.

Laat meer zien
Back to top button