HandbalLokaal nieuwsNieuwsSport

Het was een vol programma voor DWOW-Handbal op sportpark de Wilskracht

WIERINGERWERF – De F1 speelde hun wedstrijd op heel veld, dit keer tegen Geel-zwart. In het begin was het weer even zoeken en wennen. Na een 1-5 ruststand, hadden ze de tweede helft hadden de smaak te pakken en maakten ze vijf doelpunten. Eindstand 6-9.

“Daarna was het de beurt aan de D1 tegen het fysiek sterke Schagen D1, dit was even andere koek dan hun D3 en D4. De meiden waren even te veel onder de indruk en kwamen we snel op 1-5 achterstand. Na een tactische wijziging werd het opeens een gelijke strijd, hoewel de nummer 9 van Schagen er letterlijk en figuurlijk bovenuit stak. Na de 5-9 ruststand, ging DWOW vol goede moed verder met strijden, wat bij vlagen lukte met mooi aanvalsspel en prachtige doelpunten. Toch was Schagen net een maatje groter en won verdiend met 12-19, maar voor ons was dit één van de beste wedstrijden dit seizoen.
Hierna kwamen de dames en heer van de C (met 3! D invallers). Ze mochten tegen een lastig Schagen DC2, vooral omdat hun manier van verdedigen de aanspeelbaarheid in de aanval bemoeilijkt. Maar DWOW liet zich niet uit het veld slaan. Ze bleven vechten voor wat ze waard waren. Zelfs nieuwe wissels die nog maar 1 keer waren getraind werden ingezet. Schagen was een kop te groot maar DWOW bleef handballen en, het belangrijkste, elkaar als team steunen. De eindstand was 13-32.
Vervolgens de beurt aan de dames B voor een mooie wedstrijd tegen de Spartanen. Stevige wedstrijd, maar met een goed teamgevoel. Soms iets meer schakelen van aanval naar verdediging. Ondanks dat we niet de winst hebben gepakt, mag iedereen tevreden zijn. Die stomme paal zat gewoon soms net te veel in de weg. Eindstand 13-25.
Als afsluiter voor de zondag de meiden van de E1, die mochten het thuis opnemen tegen Lacom ’91. Wat begon als een gelijkwaardige wedstrijd, veranderde helaas door een sterke verdediging van de tegenpartij en een wat rommelige aanval van onze dames in verlies van 10-6. Eigenlijk zonde want er had meer in kunnen zitten. Volgende keer beter!

Maandagavond stond de laatste wedstrijd voor de dames midweek op het programma, het was een spannende wedstrijd waarin ze in het begin moeite hadden om het eigen spel te blijven spelen. Maar dankzij het vele bewegen, de snelheid en de keepster die goed stond te keepen is deze laatste wedstrijd gewonnen met 14-13.” vertelt Bart Vossen.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Laat meer zien
Back to top button