GemeentenieuwsLokaal nieuwsNieuwsRegionaal nieuws

Het Taalhuis opent twee locaties in Hollands Kroon

WIERINGERWERF – Veel volwassenen hebben moeite met lezen, schrijven en rekenen. Het Taalhuis is voor mensen die hun taal en/of rekenvaardigheden willen verbeteren. Woensdag 17 januari opent wethouder Mary van Gent het eerste Taalhuis in Hollands Kroon. De feestelijke opening is om 14.00 uur in de bibliotheek aan het Loggersplein 1 in Wieringerwerf. Tijdens de opening wordt verteld hoe laaggeletterdheid te herkennen is en wat het Taalhuis doet.

Het Taalhuis nu ook in Wieringerwerf en Anna Paulowna
Sinds 2018 bestaat het Taalhuis Hollands Kroon in combinatie met het Taalhuis Schagen. Voor veel mensen is het lastig om vanuit Hollands Kroon naar het Taalhuis in Schagen te gaan. Daarom opent het Taalhuis nu ook twee locaties in de gemeente Hollands Kroon. Vanaf 17 januari 2024 kunnen mensen die hun taal- of rekenvaardigheden willen verbeteren terecht in de bibliotheek van Wieringerwerf (Cultuurschuur) en in de bibliotheek van Anna Paulowna (De Ontmoeting). Taalhuis Hollands Kroon wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Hollands Kroon.

Wat is het Taalhuis?
Het Taalhuis Hollands Kroon geeft gratis advies over wat er mogelijk is om beter te leren lezen, schrijven en rekenen voor volwassenen. De taalhuismedewerker start met een kennismakingsgesprek. Hierin wordt duidelijk wat iemand wil leren en welke manier het beste daarbij past. Dat kan bijvoorbeeld een taalmaatje zijn van Wonen Plus Welzijn, een Klik en Tikcursus in de bibliotheek of het volgen van een cursus bij Vonk. De taalhuismedewerker heeft een overzicht van de gratis mogelijkheden.

Voor wie is het Taalhuis?
Het Taalhuis is voor volwassenen die moeite hebben met lezen, schrijven en rekenen. Ze hebben onvoldoende vaardigheden om zich zelfstandig te kunnen redden in onze samenleving. Het invullen van formulieren, lezen van recepten, toepassen van veiligheidsinstructies, aanvragen van zorgtoeslag, betalen van rekeningen, een treinkaartje kopen en het voorlezen van de kinderen: het is allemaal heel lastig als je niet goed begrijpt wat er staat. Het Taalhuis geeft gratis advies over de mogelijkheden hoe ze de vaardigheden kunnen verbeteren.
Meer informatie

Wil je meer informatie over het Taalhuis Hollands Kroon? Kijk dan op de website.

Laat meer zien
Back to top button