Lokaal nieuwsNieuws

Het Juridisch Loket komt naar Hollands Kroon

Gratis eerste hulp bij juridische vragen, bijvoorbeeld over scheiden

WIERINGERWERF – Het Juridisch Loket komt naar Hollands Kroon. Vanaf 7 maart zijn zij te vinden in de Cultuurschuur in Wieringerwerf. U kunt hier terecht voor vragen over scheiden. Maar ook inwoners met een laag inkomen en weinig spaargeld kunnen hier gratis terecht met andere juridische vragen. Het loket is geopend in de ‘even weken’ op dinsdagen tussen 9.00 en 11.00 uur. Een afspraak maken is niet nodig.

Samenwerking met het Juridisch Loket
Sinds juli 2021 heeft Hollands Kroon een scheidingsspreekuur voor ouders die gaan scheiden. Dit spreekuur is onderdeel van het Scheidingsplein. Op deze website vindt u informatie en hulp over scheiden. Hiervoor werkt de gemeente ook samen met het Juridisch Loket. Deze samenwerking bevalt zo goed, dat het Juridisch Loket in de Cultuurschuur in Wieringerwerf een servicepunt opent.

Op 7 maart 2023 start het Juridisch Loket
U kunt hier eens in de twee weken terecht op dinsdag tussen 9.00 en 11.00 uur. Het servicepunt is open in de ‘even weken’, dus week 10, 12, 14 enzovoorts. Een afspraak maken is niet nodig. Het adres is Loggersplein 1 in Wieringerwerf.

Gebruik de volgende tips om uw bezoek voor te bereiden:
– Houd gegevens over uw inkomen en spaargeld bij de hand;
– Schrijf de vragen die u heeft vooraf op.

Houd belangrijke papieren bij de hand. Zoals brieven of contracten.

Heeft u een vraag over scheiden?
Dan kunt u terecht bij het Juridisch Loket. Is er ruim de tijd nodig om uw vragen te bespreken? Dan plant het Juridisch Loket een aparte afspraak met u in, in de ‘even weken’ tussen 11.15 en 12.00 uur. Dit noemen we het scheidingsspreekuur. Voor vragen over scheiden vraagt het Juridisch Loket niet naar uw inkomen en spaargeld.

Laat meer zien
Back to top button