Lokaal nieuwsNieuws

Heleen Butijn en Klaas Visscher in prefinale Ouderen Songfestival

‘Heleen Butijn en Klaas Visscher’ – Foto: Aangeleverd

HOLLANDS KROON – Klaas Visscher uit Wieringerwerf en Heleen Butijn uit Hippolytushoef staan beiden in de prefinale van het Ouderen Songfestival. Zondagmiddag 10 november betreden zij het podium van het Posthuis Theater in Heerenveen ten einde een felbegeerde finaleplaats in het Amsterdamse DeLaMar Theater te veroveren.

Visscher zal het lied Schilderij van Guus Meeuwis vertolken, vanuit een diep gevoel van verwantschap. ‘Toen ik dat lied hoorde, was ik gelijk gecharmeerd van de tekst en de melodie. De tekst sprak mij ontzettend aan. Ik zou het lied zelf geschreven kunnen hebben’‘, aldus Visscher. Butijn zingt een lied van eigen hand, Nachtclub. Over een nachtclubzangeres die met weemoed terugkijkt op haar leven, maar daar niet aan ten onder gaat. Ze blijft sterk.

Beiden hebben al vaker, ook succesvol, deelgenomen aan het festival. Butijn zelfs al sinds 2004. ‘Ik ben gewoon verslaafd!’ Lukt het om de prefinale-jury te overtuigen van hun zangtalent, dan mogen ze zaterdagmiddag 7 december in Amsterdam aantreden. Op het podium van de Mary Dresselhuys zaal van het DeLaMar Theater zullen zij dan net als 14 andere finalisten een verwoede poging doen de vakjuryprijs in handen te krijgen. Alle finalisten worden in de finale begeleid door het Ouderen Songfestival Orkest eveneens onder leiding van artistiek leider en pianist Kees van Zantwijk. De presentatie van de Grande Finale van de 28 editie van het Ouderen Songfestival is in handen van Dolly Bellefleur. Toegang Posthuis Theater Heerenveen € 10,00.
Programma en meer informatie: www.ouderensongfestival.nl.

Laat meer zien
Back to top button