KorfbalLokaal nieuwsNieuwsSport

Hard werken werd helaas niet beloond bij Vido

WIERINGERWERF – Zaterdag 11 februari mochten beide Vido-teams een thuiswedstrijd spelen; de D tegen Bep uit Purmerend en de C tegen DSO uit Alkmaar.

Om 9.30 startte de D. Bep was een tegenstander welke ze in een uitwedstrijd al tegen waren gekomen en die werd toen verloren. Vido kon dus aan de bak. Het duurde even voordat er doelpunten vielen. Kansen waren er wel en Bep creëerde er meer, maar beide teams konden deze kansen niet afronden. Bep maakte uiteindelijk de 1-0, maar door een mooi vrij gespeelde Sterre Koopman door Arsema Tesfalem kwam Vido op 1-1. Bep kwam weer op voorsprong en weer was het Sterre Koopman die bijna op identieke wijze als haar eerste doelpunt wist te scoren; 2-2. De spelers van Bep speelde elkaar net even beter vrij dan die van Vido en wist daardoor uit te lopen naar en 6-2 met de rust. In de rust aangegeven goed vrij te blijven lopen en de ruimte te zoeken. Vido kon in de tweede helft niet meer zorgen dat de wedstrijd spannend werd en Bep liep ook uit naar een 11-2 voorsprong. Sterre Koopman wist het laatste doelpunt van de wedstrijd te maken en bracht de eindstand naar 3-11.

De tweede wedstrijd was de C tegen DSO. DSO staat tweede in de ranglijst dus dit zou wederom een lastige wedstrijd worden. Vido kwam erg goed uit de startblokken; was fel en het baltempo was goed. Dit resulteerde in een 1-0 voorsprong door een mooi afstandsschot van Joost Gouwenberg. DSO kwam op 1-1, maar weer was het Vido die de voorsprong pakte. Wederom door een afstandsschot 2-1; dit keer was het Maja Kobzdej. Vido speelde in de eerste helft goed en DSO had niet verwacht zoveel tegenstand te krijgen. Helaas voor Vido werd het 2-2 en door een aantal momenten van iets te laat reageren kon DSO uitlopen naar een 5-2 met rust. Na rust werd het 6-2 voor DSO, maar Joost Gouwenberg kon toch zorgen met de 6-3 dat de aansluiting bleef. Hij scoorde via een afstandsschot. Helaas kon Vido niet verder doordrukken om echt de spanning terug te krijgen. Het werd 7-3 voor DSO. Vido had in de tweede helft meer moeite met de druk die DSO gaf en kon het hoge baltempo van de eerste helft niet volhouden, waardoor het op momenten te statisch werd. In de laatste 5 minuten liep DSO nog wat uit en werd het verschil groter dan Vido had verdiend.
Beide teams hadden heel hard gewerkt en hebben zich goed geweerd tegen ploegen die gewoon een maatje te groot waren.

Volgende week staan er twee uitwedstrijden op het programma. De D moet tegen Kleine Sluis in Anna Paulowna en de C moet daar IJmuiden tegen DKV.