GemeentenieuwsLokaal nieuwsNieuwsRegionaal nieuws

Haal gratis compost bij HVC in Middenmeer

HOLLANDS KROON – De lente komt er aan. Tijd om weer lekker buiten in de tuin een kop koffie te drinken en genieten van de eerste bloemen die beginnen te bloeien. Verwen je tuin extra door de aarde te verrijken met een bijzondere grondstof: compost! Deze grondstof maakt HVC van jouw ingeleverde gft & etensresten. Etensresten, aardappelschillen en pindadoppen vormen namelijk de basis voor compost. Om je te bedanken voor het scheiden van jouw gft & etensresten bieden HVC en de gemeenten op zaterdag 25 maart gratis compost aan.

Gratis compost
Tijdens de compostdag op zaterdag 25 maart kan je tussen 8:00 en 15:00 uur gratis compost ophalen bij de compostering van HVC in Middenmeer (Koggenrandweg 1). Laat een aanhanger vol scheppen door de kraan of kom zelf compost scheppen. Vergeet dan niet om zélf een bak of zak mee te nemen.

Er is genoeg
Het is dit jaar niet nodig om je vooraf aan te melden voor de compostdag. Er is voldoende compost dus kom langs wanneer het jou uitkomt. Let op: in de ochtend is het vaak erg druk en zijn de wachttijden langer, later op de dag is er ook nog voldoende compost.

20 kilo compost uit een volle gft-bak
Wist je dat iedere volle gft-bak van 140 liter gelijk staat aan ruim 20 kilo compost. Door compost te vermengen met tuinaarde verbetert de structuur van de grond en zorgt dat de grond regenwater goed kan opnemen. Bovendien activeert compost het leven in de bodem, slaat het voedingsstoffen voor planten op en gaat het bodemziekten tegen.

Meer informatie
De compostactie van HVC vindt plaats op zaterdag 25 maart bij de locaties in Middenmeer (Koggerandweg 1). Inwoners mogen gratis compost komen halen. LET OP: Het is verplicht om een aanhanger af te dekken met een zeil of net. Doe je dit niet dan riskeer je een forse boete. Meer informatie over gft & etensresten en het scheiden van afval vind je op www.hvcgroep.nl/gft.

Laat meer zien
Back to top button