Lokaal nieuwsNieuws

Groot onderhoud Medemblikkerweg (N240)

WIERINGERWERF – Het wegdek van de Medemblikkerweg (N240) in de gemeente Hollands Kroon is dringend aan groot onderhoud toe. Het wegdek wordt verbeterd en de veiligheid vergroot. WaakSaam begint met het vernieuwen van het asfalt van de rijbaan en het fietspad op het slechtste gedeelte van de weg. Dit is tussen de Oosterterpweg en de Flevoweg. Om de weg veiliger te maken worden de kruispunten bij De Stek en de Schervenweg opnieuw ingericht en voorzien van verlichting, duidelijke markering en bebording. Langs de rijbaan plaatst WaakSaam grasbetontegels. Dit verbetert de veiligheid omdat voertuigen die met de wielen in de berm komen weer veilig terug de weg op kunnen rijden.

Planning
Start werkzaamheden: maandag 28 september 2020, 07.00 uur
Werkzaamheden gereed: vrijdag 4 december 2020, 18.00 uur

Omleiding voor doorgaand verkeer
Tijdens de werkzaamheden is de Medemblikkerweg afgesloten voor het verkeer tussen de Oosterterpweg en de Flevoweg. Gemotoriseerd verkeer volgt een omleidingsroute via de A7 en de N239. Landbouw verkeer kan rijden via de N248 en de Flevoweg. Doorgaand (brom-)fietsverkeer volgt de fietsomleidingsroute via de Hoornseweg en Westermiddenmeerweg, dit is circa 10 minuten omfietsen.

Klik hier voor de omleidingsroutes voor fietsers, gemotoriseerd verkeer en landbouwverkeer.

Bereikbaarheid aanwonenden en bedrijven
Ten behoeve van de bereikbaarheid van de bedrijven gelegen aan de Medemblikkerweg (De Stek, Praxis, kringloopwinkel) wordt in fase 1 (rood) in de avond en nacht gewerkt. De bedrijven zijn bereikbaar via de Oosterterpweg. De woningen en bedrijven langs de Medemblikkerweg tussen de Oosterterpweg en de Flevoweg blijven bereikbaar. Bestemmingsverkeer en hulpdiensten worden langs de werkzaamheden geleid.

Laat meer zien
Back to top button