Lokaal nieuwsNieuws

Golf van diefstallen op Wieringen en in Wieringermeer

Politie fotoWIERINGEN-WIERINGERMEER – De afgelopen week zijn er veel diefstallen gepleegd op Wieringen en in de Wieringermeer. Zo werd er voor € 3000,=  aan gereedschap gestolen bij de zorgboerderij Dijkgatshoeve aan de Noorderdijkweg. Een aannemer in Hippolytushoef werd door het dievengilde voor € 30.000,= benadeeld. Zelfs drinkbakken in het land bij de dieren blijken niet meer veilig te staan.

Veehouder Bert Huisman, woonachtig aan de Oosterkwelweg, raakte vorige week twee grote drinkbakken kwijt. Die werden gestolen vanaf zijn land met Schapen. Ze stonden onderaan de IJsselmeerdijk in de buurt van de Dijkgatshoeve.

Gasolie
Het dievengilde heeft het al enkele jaren voorzien op gasolie. Op diverse plekken in de Wieringermeerpolder werden agrariërs al geconfronteerd met brandstof diefstal. Was het voorheen gebruikelijk om de trekkers op het land te laten staan, tegenwoordig laat je het wel uit je hoofd. De volgende dag is je tank leeg.

Loonbedrijf van Bodegom heeft de afgelopen drie jaren ongeveer 40.00 liter gasolie verloren bij diefstal. De verzekering betaald in dergelijke gevallen niet uit. “Je moet namelijk je trekkers achter een hek hebben staan en de dieven op heterdaad betrappen” zegt Jan van Bodegom. Voor het loonbedrijf was de maat vol en men besloot een hek te plaatsen van 2.25 meter oog en diverse bewakingscamera’s op te hangen. Investering bijna € 50.000,=. “Maar je moet wel….. Een paar jaar gelden liet je gewoon je achterdeur nog los als je wegging. Die tijd is voorbij, dat kan niet meer”.

Laat meer zien
Back to top button