Lokaal nieuwsNieuws

Goede start in 2024 met de Lions Kale Takkenloop

WIERINGERMEER – Zondag 7 januari was een dag met uitstekend wandelweer in het Dijkgatbos en Robbenoordbos. De Lionsclub Wieringermeer e.o. organiseerde traditiegetrouw haar Kale Takkenloop waarbij de opbrengsten altijd ten gunste komen aan lokale goede doelen.

Dit jaar deden ruim 450 deelnemers mee. Men kon kiezen uit één van de twee routes (lang 17 km en kort 8 km) die startten bij de Snippenwei in het Dijkgatbos tussen 9.00 en 11.30 uur. Voor kinderen t/m 12 jaar was het Kabouterpad van Staatsbosbeheer te bezoeken en voor deze leeftijd had de Soroptimistclub Wieringerland leuke knapzakjes beschikbaar gesteld. Via de website www.kaletakkenloop.nl konden deelnemers van tevoren kaartjes kopen en hierdoor verliep de check-in voor een ieder vlot.

Zowel de korte als de lange route waren met duidelijke bordjes over het gehele traject aangegeven over een divers parcours: over de dijk langs het IJsselmeer, door het Robbenoordbos naar de hoogten van het Wierholt en vandaar terug naar het Dijkgatbos. Aan het einde verzorgde de Soroptimistclub Wieringerland voor de liefhebbers koffie, thee, koek en soep. Ook zij konden daarmee inkomsten voor hun goede doelen vergaren. Sponsoring van vier bedrijven zorgde naast de inzet van de meer dan 20 vrijwilligers voor een goed resultaat.

Eén van de goede doelen die de Lions mede dankzij de opbrengst van de Lions Kale Takkenloop in 2023 ook weer zullen ondersteunen is de Paardrijdag in september voor bewoners van ’s-Heeren Loo (Noorderhaven). Op de website wieringermeer.lions.nl is meer informatie te vinden over de activiteiten van de Lions Club Wieringermeer e.o.

Een speciaal woord van dank gaat uit naar alle vrijwilligers en de sponsors die onze actie ondersteunen. De EHBO-ers, de website-specialist, de video- en fotografen, omwonenden en de mensen van de Snippenwei, Staatsbosbeheer. Ook de leden van de Soroptimistclub Wieringerland hartelijk dank voor de mooie samenwerking.

Laat meer zien
Back to top button