KorfbalLokaal nieuwsNieuwsSport

Goed weekend voor Vido

WIERINGERWERF – Beide C teams van Vido kwamen dit weekend in actie. De C1 mocht het net als vorige week weer opnemen tegen Groen Geel, maar nu in Wormer. Deze wedstrijd stond in eerste instantie gepland op 17 februari, maar werd verzet aangezien deze dag in de voorjaarsvakantie viel. Op vrijdagavond 1 december werd de wedstrijd gespeeld in de GroenGeel hal. Al snel bleek het een hele andere wedstrijd te zijn dan vorige week, waar de hele wedstrijd Vido de betere van de twee was. Vido begon erg goed, waarbij Emma Gouwenberg in de eerste de beste aanval wist te scoren door in de ruimte vrij te lopen en daardoor vrij onder de korf kwam te staan. Lang bleef het 1-0 voor Vido. Vido moest hard werken om vrij te komen en dus ook om de bal vlot rond te kunnen spelen. De verdediging hield het goed dicht en uiteindelijk was het Joelle van Wordragen die de 2-0 maakte via een afstandsschot. 2-0 was ook de ruststand en dit bleef het ook een tijdlang in de tweede helft. Vido creëerde wel meer kansen en zette de aanvallen beter op dan Groen Geel. Maja Kobzdej wist via een mooie doorloopbal de 3-0 op het scorebord te zetten. Dezelfde Maja maakte even later ook de 4-0 door middel van een afstandsschot. In de laatste 10 minuten maakte Joost Gouwenberg de 5-0 en 6-0 via een doorloopbal en toen was de wedstrijd echt gespeeld. Groen Geel maakte in de laatste minuut nog 6-1. Een wedstrijd waarin hard gewerkt moest worden, waarbij de verdiende punten in de tas mee gingen richting de Wieringermeer.

Op zaterdag 2 december moest de C2 in Enkhuizen tegen DTS. Met 8 spelers vertrok de groep rond de klok van 11 uur. Ook in deze wedstrijd waren de ploegen erg aan elkaar gewaagd en dat leidde tot mooie duels. Het duurde lang voordat er doelpunten vielen in deze wedstrijd. De eerste verdediging hield het goed dicht, waardoor de eerste aanval voldoende de tijd had om tot goede kansen te komen. Met nog 4 minuten in de eerste helft wist Finn Schellevis de 1-0 te maken; dit was ook de ruststand. De tweede helft ging ook gelijk op en ook deze keer wist Vido de korf eerder te vinden. Na ongeveer 8 minuten gespeeld te hebben in de tweede helft was het weer Finn Schellevis die wist te scoren. Het tweede aanvalsvak wist ook de korf regelmatig te vinden, maar helaas zonder succes. Lennart Hoekenga wist via een strafworp de 3-0 te maken, waarna het vrij snel 3-1 werd. Met nog een 5 minuten te gaan wist Vido dat met deze stand de overwinning binnen was. Ook deze wedstrijd hard gestreden om de punten, waarbij ook deze mee gingen naar huis.

Volgende week spelen beide teams thuis; de C1 tegen Purmer en de C2 tegen Sporting Andijk.