Lokaal nieuwsNieuws

Gestolen fiets in kanaal gegooid

MIDDENMEER – Een bizarre actie aan de Kanaalweg in Middenmeer rond 21.00 uur vanavond. Nadat er vrijdag twee (gestolen) fietsen een dag lang tegen een lantaarnpaal hadden gestaan en deze uiteindelijk door de eigenaren waren opgehaald was het vandaag weer raak. Een grijze Batavus stond vandaag de hele dag, ook op slot, tegen diezelfde lantaarnpaal. Helaas werd ondanks Facebook-berichten de eigenaar niet getraceerd.

Ooggetuigen meldden dat er ’s avonds een grijze Seat, met Nederlands kenteken, kwam aangescheurd die vlakbij de Batavus werd geparkeerd. In deze auto zaten twee jongemannen met allebei een pet op en harde muziek uit de speakers. Eén ervan, de bestuurder (normaal postuur, rond de 25 jaar oud) , liep woest naar de fiets, tilde deze naar het kanaal en gooide hem er zo in. Vervolgens stapte hij in de auto en reed vol gas weg. Getuigen melden dat het om een grijze Seat ging. Even daarvoor was deze auto nog gesignaleerd bij het parkeerplein achter de Dekamarkt. Ook met luide muziek en ook het gaspedaal werd flink ingetrapt, er werd ook getoeterd). De redactie van de Meerpeen heeft een foto van de auto toegestuurd gekregen en een foto van de bewuste fiets erbij geplaatst. Buurtbewoners hebben nog geprobeerd om de fiets uit het kanaal te krijgen maar dit is niet gelukt. Hopelijk meldt de eigenaar van de fiets zich.

Ps: het is niet vanzelfsprekend dat de fietsengooier ook de dief is. (naam en adres getuigen zijn bekend bij de Meerpeen-redactie).

Laat meer zien
Back to top button