KorfbalLokaal nieuwsNieuwsSport

Geslaagde kick off walking korfball bij Vido

WIERINGERWERF – Woensdag 6 april was de kick-off van walking korfball bij korfbalvereniging Vido. Na een voorbereidingsperiode waar geregeld overleg is geweest met het Ouderenfonds en Team Sportservice was woensdag 6 april de start van het wekelijks aanbieden van walking korfball. Vanaf deze dag zal er wekelijks een training voor senioren worden aangeboden op de woensdagochtend van 10.00 tot 11.00 uur op het korfbalveld tegenover de sporthal.

Woensdag 6 april was dus de aftrap en deze werd feestelijk genomen. Bij aankomst was er koffie met gebak en ook het Ouderenfonds en Team Sportservice waren aanwezig. Het weer was goed gezin tijdens deze ochtend, tijdens de kick-off bleef het gelukkig droog en hebben we zelfs de zon gezien.

Na de koffie werden de oefeningen onder begeleiding van trainster Ellen Fasciana gedaan. Ellen heeft bij het ouderenfonds ook de speciale training doorlopen om Oldstart trainer te zijn. Er werd eerst warmgedraaid en daarna met de groep diverse onderdelen gedaan waarbij de bal centraal stond. Vido heeft diverse ballen aangeschaft welk verschillen in gewicht, vorm en grootte waardoor het voor een ieder mogelijk is om met een bal te gaan trainen. Natuurlijk werd er ook op de korf geschoten en uiteindelijk een wedstrijdje gespeeld.
Aan het einde van de training enthousiaste geluiden, waarbij alweer uitgekeken wordt naar volgende week.
Bent u niet aanwezig geweest bij de kick-off, maar heeft u wel interesse dan is het altijd mogelijk om op de woensdag van 10-11 uur aan te haken. Er zal gestart worden met een kopje koffie/thee wanneer daarna oefeningen gedaan worden waarbij gewerkt wordt aan balans, conditie en samenspel.

Wilt u meer informatie dan kan er contact opgenomen worden met Marian Gouwenberg (600936).

Laat meer zien
Back to top button