Lokaal nieuwsNieuwsOnderwijs

Geslaagde editie van de Zomerschool

WIERINGERMEER – Voor het derde jaar werd de Zomerschool georganiseerd. De Zomerschool is een initiatief dat drie jaar geleden opgestart is door de drie directeuren van de Zilvermeeuw en de Triangel uit Wieringerwerf en de Peppel uit Middenmeer.

Wat houdt de Zomerschool in?
Leerlingen van de scholen worden gevraagd of zij in de zomervakantie 1,5 week eerder naar school komen. Dit gaat om leerlingen waarvoor de Zomervakantie “te lang” duurt. Dit kunnen kinderen zijn die thuis geen of weinig Nederlands spreken, geen of weinig ritme hebben en/of kinderen die weinig financiële middelen hebben om leuke activiteiten te ondernemen in de zomervakantie. Maar ook bijvoorbeeld vluchtelingen en/of kinderen die het thuis niet fijn hebben en/of kinderen voor wie het belangrijk is om zo snel mogelijk weer in het ritme van de school te komen.

Tijdens deze dagen krijgen de kinderen ‘s morgens een taalrijk programma rondom het thema: “natuur”, aangeboden. ‘s Middags is er een creatief, actief, cultureel programma. Denk hierbij aan een bezoek aan het Maisdoolhof, maar ook meerdere bezoeken aan de Cultuurschuur waarbij de kinderen een gevarieerd programma aangeboden krijgen. Zoals ook sportactiviteiten met materialen van Sportservice Schagen, koken met Stichting Present en lessen van de Helderse Vallei.

Dit jaar waren er een aantal veranderingen binnen de Zomerschool. Zo zijn de naam en het logo veranderd naar Zomerschool Wieringermeer (i.p.v. Surplus Zomerschool), zijn er veel nieuwe enthousiaste leerkrachten die niet alleen van de drie scholen komen en heeft Sarkon (bestuur van katholiek onderwijs) zich ook aangesloten bij het initiatief.

Afgelopen week sloot de de Zomerschool af met een schoolreisje naar het land van Fluwel. Dit schoolreisje is grotendeels gesponsord door: Microsoft en Hollands Kroonse Uitdaging. Daarnaast heeft Rotary Wieringermeer ons groots gesponsord voor het aanschaffen van nieuwe T-shirts die de kinderen de komende jaren aan kunnen tijdens alle uitjes.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Laat meer zien
Back to top button