GemeentenieuwsLokaal nieuwsNieuwsPolitiekRegionaal nieuws

‘Geen vluchtelingenopvang in De Oude Beurs’

b en w overleg
‘Overleg tussen het college op een laat tijdstip in het gemeentehuis’ – Foto: Erwin Slootweg

ANNA PAULOWNA / MIDDENMEER – Het plan om een AVO, een Aanvullende Opvanglocatie asielzoekers in de Oude Beurs in Middenmeer in te richten, werd door de raad verworpen. Met 15 stemmen tegen en 14 stemmen voor ging de raad uiteindelijk niet akkoord met het voorstel van het college.

Er waren vijf insprekers vanuit het dorp naar de vergadering gekomen. Zij maakten zich vooral zorgen over wat er na de asielzoekers in het pand kon komen. De angst bestond dat er arbeidsmigranten in zouden komen. Een andere inwoner maakte zich zorgen over de veiligheid.

Tevens werd er gestemd over de vestiging van een AZC lokatie in Hollands Kroon. Een AZC van 300 mensen werd genoemd in het voorstel van het college. Door verdeeldheid in de fractie van LADA kwam er uiteindelijk een positief besluit ten aanzien van een AZC. 

Met 15 tegen 14 stemmen heeft de gemeenteraad van Hollands Kroon besloten om bij één van de vier grote kernen van Hollands Kroon een AZC neer te zetten. Waar is nog niet duidelijk Vooral VVD en Senioren Hollands Kroon waren tegen de plannen. Oppositiepartij PvdA noemde de houding van de tegenstanders van het plan “schandalig”. Volgens de PvdA ontlopen de partijen hun humanitaire taak. Een ander onderdeel van het plan werd wel weggestemd.

Laat meer zien
Back to top button