GemeentenieuwsLokaal nieuwsNieuws

Frituurvet, recycle het!

HOLLANDS KROON – De feestdagen staan weer voor de deur. Dé periode van het jaar waarin de frituurpan overuren draait. Een frietje, een oliebol of bitterbal. Al dat lekkers wordt gebakken in olie. Een groot deel van de gebruikte frituurolie verdwijnt bij het restafval of in het riool. Ga verstoppingen tegen, draag bij aan het beter milieu en help de lokale gemeenschap.

Voorkom verstoppingen
Vet en olie hoort niet in het riool. Samen met bijvoorbeeld vochtige doekjes zorgt dit voor flinke verstoppingen. Het klontert samen tot een grote, harde massa. Dit kan veel overlast geven. Gooi het gebruikte vet daarom niet weg, maar lever het in.

Door te recyclen krijgen gebruikte vetten een tweede leven. Zo kan er van gebruikt frituurvet biobrandstof worden gemaakt. Biobrandstof dat is gemaakt van gebruikt frituurvet is de meest duurzame brandstof die er is. Het heeft de laagste CO2-uitstoot van alle energiebronnen. Ook zorgt het inzamelen van gebruikte vetten voor extra inkomsten voor scholen en sportverenigingen. Het inzamelen van gebruikte vetten heeft alleen maar voordelen dus, een win-win situatie.

Inzamelpunten
Gebruikt frituurvet of olie kunt u inleveren bij meer dan 2500 locaties in Nederland. Ook in Hollands Kroon. Bijvoorbeeld bij kinderboerderij De Regenmortel in Breezand of bij Sportvereniging Kreileroord. Bekijk hier de inzamelpunten. Uw organisatie kan ook een inzamelpunt worden, meer informatie vindt u hier.

 

Laat meer zien
Back to top button