Er op uitExpositiesLokaal nieuwsNieuws

Fotoclub Het Derde Oog exposeert op 9 en 10 april in de Cultuurschuur

WIERINGERWERF – Tot twee keer toe heeft fotoclub Het Derde Oog uit Wieringerwerf haar jaarlijkse expositie wegens corona moeten uitstellen, maar nu is het dan zover: in het weekend van 9 en 10 april 2022 presenteren de clubleden hun fotowerk in de Theaterzaal van de Cultuurschuur in Wieringerwerf.

Het is een beproefd concept: de deelnemende clubleden kiezen één of meer thema’s en maken voor elk thema een aantal foto’s. Het resultaat is een gevarieerde expositie die toch een bepaalde eenheid en rust uitstraalt. Omdat ieder clublid uniek is en zijn/haar eigen stijl van fotograferen heeft, komen er veel verschillende thema’s aan bod, variërend van landschap tot abstract, van model tot natuur en urbex.

Afgezien van de twee uitgestelde exposities heeft de fotoclub haar programma’s van de afgelopen twee jaren volledig kunnen uitvoeren. Clubuitjes zijn verplaatst naar een gunstiger moment en wanneer fysieke bijeenkomsten niet mogelijk waren, werden de clubavonden online gehouden. Het bespreken van foto’s vormt een belangrijk onderdeel van een clubavond, maar in coronatijd is gebleken dat ook het sociale aspect van elkaar zien, ontmoeten en inspireren van wezenlijk belang is. Gelukkig is de gezelligheid van voorheen nu weer teruggekeerd.

Fotoclub het Derde Oog houdt circa eens per drie weken een clubavond op maandagavond in ’t Atelier in de Cultuurschuur in Wieringerwerf. De inloop is vanaf 19:30 uur en de avond start om 20:00 uur. Tussendoor zijn er vrije avonden, ook op de maandag. Het programma en meer informatie zijn te vinden op www.fotoclubhetderdeoog.nl. Het Derde Oog is aangesloten bij de Fotobond (Nederlands centrum voor vrije fotografie) en valt onder de afdeling Noord-Holland Noord. Wie het leuk lijkt om eens een clubavond bij te wonen, kan contact opnemen met de voorzitter, Leen van Nieuwenhuijzen, via info@fotoclubhetderdeoog.nl of 0227-501837. De expositie vindt plaats op zaterdag 9 april en zondag 10 april in de Theaterzaal van de Cultuurschuur in Wieringerwerf, beide dagen geopend van 12.00 tot 17.00 uur. De entree is gratis.

Foto: Lisa Manisah
Laat meer zien
Back to top button