Lokaal nieuwsNieuwsSportVoetbal

Flevo wint en zal karwei volgende week moeten afmaken, DWOW pakt 3 punten in de strijd op direct lijfsbehoud en CVW verliest van DTS

MIDDENMEER – Flevo maakte vandaag geen fouten en wist met 2-4 tegen RKEDO de overwinning op te eisen. (doelpunten: Mike Zomerdijk (2x) en Sydney Schaafstra (2x)). Daar nummer 2 Always Forward en nummer 3 Schagen United op het vinkentouw zaten was het voor het meegereisde Flevo-publiek afwisselend kijken naar de wedstrijd in Avenhorn en op de mobiel waar de liveuitslagen-app overuren maakte. Waar de Flevo-overwinning eigenlijk geen moment in gevaar kwam was het billenknijpen bij de andere wedstrijden. Schagen raakte 2 keer op achterstand maar wist 5 minuten voor tijd de overwinning veilig te stellen en blijft op 2 punten van Flevo. Ook Always Forward kwam 2 x op achterstand, tegen Spartanen. Ook hier werd pas in de laatste minuten gewonnen (met 4-2) en zo volgt de Hoornse ploeg Flevo op slechts 1 punt. Alles zal dus beslist worden in de laatste wedstrijdronde. Hierin speelt Flevo thuis tegen Dynamo, Schagen thuis tegen VVW en Always Forward uit tegen Hauwert. Bij winst is Flevo kampioen. Bij een gelijkspel of verlies van de Middenmeerders kan de concurrentie er met de beker vandoor gaan.

Deze slideshow vereist JavaScript.

WIERINGERWERF – DWOW wist wat hen te doen stond. Proberen uit de klauwen van de nacompetitie voor degradatie te blijven. Zelf behaalden de Wieringerwervers een klinkende 0-3 overwinning in Ursem tegen Dynamo. De 0-1 kwam op naam van Sylvan Schipper, die na een steekpass van Byarn Quinten met een onhoudbaar afstandsschot kon scoren. Dynamo werd gevaarlijk, een doelpoging raakte echter het latwerk. In de tweede helft kon DWOW in de persoon van Niek Sijm de 0-2 aantekenen via een kopbal uit een corner. De 0-3 volgde ook. Na een prachtige balaanname van Quinten werd doorgepast naar Rick Buisman. Die wist wel raad met deze kans en bepaalde alzo de einduitslag, mede doordat de DWOW-verdediging vandaag stond als een huis. Volgende week zal blijken of DWOW zich direct veilig speelt of dat het team zich het vege lijf in de tombola van de nacompetitie moet redden. De DWOW-dames konden geen potten breken tegen nummer 2 Bergen. Met 8-1 werd een flink verlies geïncasseerd.

SLOOTDORP – CVW noteerde zaterdag een verliespartij tegen DTS in Oudkarspel. Met het 3-1 verlies komen de Slootdorpers dieper in de problemen. De CVW-dames kregen thuis met 0-7 klop van BOL uit Broek op Langedijk