Lokaal nieuwsNieuwsSportVoetbal

Flevo verslaat KFC, DWOW pakt punt tegen koploper Always Forward en CVW produceert 7-klapper

MIDDENMEER – Flevo heeft vandaag goede zaken gedaan in de thuiswedstrijd tegen KFC. De tegenstander uit Koog aan de Zaan was de betere in de beginfase. Flevo werd behoorlijk in het defensief gedrukt. Na een kwartiertje kwam Flevo er via Freek Vrenegoor gevaarlijk uit. Zijn stift ging over de keeper heen maar helaas ook naast het doel. Een paar minuten later was het weer Vrenegoor die zelf op jacht ging en de score kon openen: 1-0. Flevo kon zelfs rusten met 2-0 nadat wederom Vrenegoor had gescoord, 2-0.  In de 62e minuut zette Niels van Nieuwenhuijzen de 3-0 op het scorebord. Nadat KFC in de 72e minuut de eretreffer produceerde (3-1) kregen diverse spelers van Flevo en KFC gele kaarten waarvan Vrenegoor de tweede waardoor hij met rood het veld mocht verlaten. Door de knappe zege bevindt Flevo zich op een keurige 6e plaats.

WIERINGERWERF – DWOW, dat al enige tijd in de hoek zit waar de klappen vallen, kreeg vandaag koploper Always Forward op bezoek. Met de rust stond het 0-0 terwijl Martijn van Oers vlak voor de thee een behoorlijke kans niet kon verzilveren. In de tweede helft kwam Always Forward op een 0-1 voorsprong en leek het voor de Wieringerwervers een onmogelijke opgave om nog een resultaat te boeken. Vlak voor tijd kwam toch nog de gelijkmaker. Joey Noor kon met een strakke kopbal uit een voorzet van van Oers de 1-1 aantekenen. In de 93e minuut kreeg Always Forward nog een grote kans op de overwinning. Een vrije trap vanaf de rand van het strafschopgebied werd door een goed keepende Stijn Kral onschadelijk gemaakt. Het punt werd als een overwinning gevierd.

BEVERWIJK – CVW heeft de weg omhoog gevonden na een 2-7 overwinning  tegen laagvlieger De Kennemers in Beverwijk. Doelpunten waren er van Kevin de Bruin, Thijs Boersma en Lex Zeeman.