Lokaal nieuwsNieuwsSportVoetbal

Flevo trotse koploper na glorieuze overwinning, DWOW moet vrezen voor nacompetitie en CVW wint met 3-0

MIDDENMEER – In een heerlijke wedstrijd waarin Flevo als nummer 3 mocht aantreden tegen nummer 2 VVW vandaag viel alles op zijn plek. Flevo won in de doelpuntrijke wedstrijd en nummer 1 Always Forward ging onderuit bij Schagen United. Met nog twee wedstrijden te gaan staat Flevo bovenaan, 1 punt “los” van de nieuwe nummer 2 Always Forward. De Middenmeerders hebben volop kans en het in eigen hand om dit jaar kampioen te worden in de derde klasse. Dit zou een daverende stunt zijn na het kampioenschap van vorig seizoen een klasse lager. In de eerste helft hielden beide teams elkaar nog aardig in evenwicht en werd er gerust met een 3-2 voorsprong. De mooiste goal werd gemaakt door een speler van Wervershoof. Hij nam met de borst de bal aan en schoot met een omhaal prachtig binnen. In de tweede helft zagen de vele toeschouwers een ontketend Flevo met maar liefst 7-3 de wedstrijd naar zich toetrekken. De doelpunten aan Flevo zijde werden gemaakt door: Freek Vrenegoor 2 x (de eerste en de laatste), Mauro Wolters (een prachtige volley), Mike Zomerdijk (2 x), Mats Vrenegoor (was pas 2 minuten in het veld) en ook Sander Beemsterboer vond het net via een kopbal. De Meerpeen heeft wat goals weten vast te leggen, zie de filmpjes. Een domper op de wedstrijd was de blessure van een VVW-speler. Hij werd met een vermoedelijke zware knieblessure met de ambulance naar het ziekenhuis gereden.

Deze slideshow vereist JavaScript.

WIERINGERWERF – DWOW heeft het zichzelf de in de laatste fase van de competitie niet makkelijk gemaakt. Vandaag werd vrij kansloos verloren met 0-4 van een ook niet al te geweldig spelend RKEDO. De Wieringerwervers staan nu op de 9e plek. Met deze positie als eindstand kan er nog geen vakantie geboekt worden want dan wachten er nacompetitieduels met gevaar voor degradatie. Slechts als nummer 8 Grasshoppers de laatste 2 wedstrijden verliest en DWOW minimaal 1 keer wint kan nacompetitie ontlopen worden. De dames van DWOW deelden vandaag de punten met FC Medemblik. Het werd 3-3.

SLOOTDORP – CVW heeft zaterdag 3 punten gepakt tegen ZCFC door met 3-0 te winnen. De CVW-dames verloren in Beverwijk met 6-0 van DEM. Geen schande, de tegenstander heeft tot dusver al haar wedstrijden winnend afgesloten.