Lokaal nieuwsNieuwsSportVoetbal

Flevo meldt zich weer bij subtop na overwinning, DWOW strijdend ten onder en CVW pakt 3 punten

MIDDENMEER – In de tweede klasse is de éne week de andere niet. Met een enorme middenmoot, waarbij het verschil tussen de nummer 5 en nummer 13 slechts 6 punten bedraagt, blijft het iedere keer weer afwachten hoe de kaarten geschud worden. Flevo speelde vandaag een uitwedstrijd thuis tegen Assendelft. De eerdere ontmoeting (12 november) was indertijd omgedraaid i.v.m. het niet bespeelbaar zijn van het veld in Middenmeer. In Assendelft werd toen met 2-4 verloren. Dit keer kwam Flevo als gelukkigste uit de strijd. In de eerste helft werd er door beide teams een wat plichtmatige wedstrijd gespeeld. Assendelft kreeg de meeste kansen, Flevo bleef voetballend redelijk makkelijk overeind. Keeper Mike Harms was ook vandaag weer in goede doen. Op de lijn maar ook met uitkomen was hij heer en meester. In de tweede helft leek afgestevend te worden op een 0-0 eindstand. In de 69e minuut worstelde Sander Beemsterboer zich echter door 3 verdedigers en kon warempel Flevo op een 0-1 voorsprong zetten. (Zie de foto’s van deze actie). Uiteindelijk bleek dit doelpunt goud waard voor Flevo. Voor lijfsbehoud en wellicht…….

Deze slideshow vereist JavaScript.

WIERINGERWERF – DWOW speelde vandaag tegen Grasshoppers. Veel spelers waren nog niet helemaal wakker, in de eerste minuut incasseerde het al een tegengoal. In de tweede helft bracht Tom Bink met een prachtig afstandsschot (van zeker 25 meter, zie filmpje) DWOW weer langszij. De Wieringerwervers gaven vol gas in de jacht op de broodnodige drie punten. Het kreeg echter het deksel op de neus. In de slotfase scoorde een Grasshopper fraai de 1-2 binnen. Het wordt nu echt penibel voor DWOW, dat op de één na laatste plaats staat.

SLOOTDORP – CVW heeft zaterdag 3 punten aan het totaal kunnen toevoegen. Met de rust stonden de Slootdorpers met 3-2 voor tegen het taaie Jisp, met doelpunten van Lex Zeeman, Kevin de Bruin en Justin Voorsluijs. In de 2e helft zorgden de Bruin en Alec van Leuverer voor de 5-2 eindstand.