Lokaal nieuwsNieuwsSportVoetbal

Flevo laat Always Forward ontsnappen en DWOW laat de punten aan VVS ‘46

MIDDENMEER – Op een zonovergoten sportpark De Meer in Middenmeer waren er veel toeschouwers op de been gekomen om de kraker van het weekend, de nummer 1 Always Forward tegen runner up Flevo te komen bekijken. In een wedstrijd die meer spannend dan oogstrelend was leek Flevo de drie punten in Middenmeer te houden maar kwam bedrogen uit. In de eerste helft hielden de teams elkaar aardig in evenwicht, al was Always Forward dicht bij de 0-1. En gevaarlijk schot zeilde gelukkig net voorlangs. In de tweede helft (54e minuut) kwam Flevo op 1-0, door Mike Zomerdijk die op de juiste plek stond om koeltjes af te drukken. Qua spelbeeld bleef de wedstrijd in balans. In de slotfase, het was inmiddels gaan regenen, had Flevo nog twee flinke kansen maar deze werden niet verzilverd. Als een duveltje uit een doosje ontsnapte in de slotminuut een speler van Always Forward aan de aandacht en wist op een fraaie manier de 1-1 op het scorebord te krijgen. Met deze uitslag blijft Flevo op 4 punten achterstand op de nummer 1. Volgende week wacht er weer een kraker voor Flevo. Dan mogen de Middenmeerders vol aan de bak om hun tweede positie te verdedigen tegen nummer 3 VVS ’46.

Deze slideshow vereist JavaScript.

WIERINGERWERF – DWOW kon vandaag zichzelf (en buurman Flevo) geen plezier doen. Zonder basisspelers Martijn van Oers, Niek Sijm en Chris Kemmeren werd er met 1-2 verloren in Wieringerwerf. Na een sterk begin met veel DWOW- kansen waar geen goal uit volgde kwam VVS middels een schot in de korte hoek op 0-1. Door een benutte penalty van Byarn Quinten (zie filmpje) kwam DWOW weer langszij. In de 80e minuut maakte de tegenstander er 1-2 van en dat was de einduitslag.