Lokaal nieuwsNieuwsSportVoetbal

Flevo kampioen na grote overwinning op Dynamo, DWOW wint en ontloopt vervelende nacompetitie en CVW daalt af naar 5e klasse

MIDDENMEER – Wat al voorzichtig met potlood was geschreven werd vandaag met blauw-wit-zwarte inkt ingekleurd. De dag die Flevo wist dat zou komen, kampioen worden. In eigen huis, met een geweldige ambiance en torenhoge verwachtingen van het enthousiaste publiek. Het vuurwerk aan het begin van de wedstrijd was tot in Slootdorp en Wieringerwerf te zien en horen. De Middenmeerders wilden het weten. Hier moet het gebeuren. Er werd afgetrapt en Flevo nam direct het heft in handen. Na 8 minuten was het raak. Met een fraai afstandsschot wist Sidney Schaafstra de keeper van Dynamo te verschalken, 1-0. Er volgden meerdere kansen, in de 15e minuut was het Freek Vrenegoor die er 2-0 van kon maken. De eerste helft leek Flevo verder wat plichtmatig af te werken. In de 40e minuut echter kreeg Dynamo een wat makkelijk gegeven strafschop na uitlopen van keeper Mike Harms. Dit buitenkansje werd benut waardoor de Flevo toch licht aangeslagen de kleedkamer ging opzoeken. Op dat moment leidden naaste belagers Always Forward en Schagen United in hun wedstrijden. Met een gelijkspel zou Flevo in ieder geval naast de kampioensschaal grijpen dus wist het wat te doen. In de tweede helft maakte de thuisploeg duidelijk dat er niks aan het toeval zou worden overgelaten. Mike Zomerdijk scoorde uit een even zo makkelijk gegeven penalty waarna achtereenvolgens Freek Vrenegoor en wederom Mike Zomerdijk (2 x) wisten te scoren. Ook invaller Rick Harms, tweelingbroer van de solide keepende Mike Harms, kon een doelpunt meepikken en zo werd er met 7-1 gewonnen. De champagne werd ontkurkt en de inhoud ervan werd genuttigd en op de succestrainer Patrick de Vries gespoten. Ook de stafleden ontkwamen niet aan een licht-alcoholische douche.  Op naar de tweede klasse, ook namens de Meerpeen: van harte gefeliciteerd!

Deze slideshow vereist JavaScript.

WIERINGERWERF – DWOW had ook nog wat om voor te knokken. Directe handhaving in de derde klasse i.p.v. via de nacompetitie. Dit lukte doordat de Wieringerwervers Strandvogels met 3-1 naar Onderdijk terugstuurde. Binnen 10 minuten kon Martijn van Oers uit een voorzet van Sylvan Schipper de 1-0 aantekenen. Schipper zelf kon via een van de paal en lat teruggekeerd schot 2-0 maken. Van Oers maakte de 3-0, uit een voorzet van Byarn Quinten. Ook Strandvogels kon uit een mogelijke buitenspelsituatie de eer redden. Keeper Tom de Visser, die DWOW gaat verlaten, kreeg een publiekswissel. Met de winst eindigt DWOW op een keurige 8e plaats en zal voor volgend seizoen proberen bij de (sub) top te gaan aanhaken

SLOOTDORP – CVW heeft met het  2-4 verlies van afgelopen zaterdag tegen WSV 1930 zichzelf een slechte dienst bewezen. De Slootdorpers kwamen 2 x op voorsprong (via Thijs Boersma) maar trokken toch aan het kortste eind. Degradatie naar de 5e klasse werd door dit verlies een feit. Te hopen is dat CVW na 1 seizoen weer kan terugkeren.