Lokaal nieuwsNieuwsSportVoetbal

Flevo geeft Hauwert pak slaag, DWOW laat twee punten liggen bij KGB en CVW wint met ruime cijfers

HAUWERT – Flevo heeft vandaag verwoestend uitgehaald in en tegen Hauwert en staat nu knap derde op de ranglijst. De einduitslag van 1-8 deed denken aan de vele resultaten van vorig seizoen, een klasse lager. Na 6 minuten stond het al 0-3 voor Flevo (doelpunten van het supertrio Freek Vrenegoor, Mike Zomerdijk en Sidney Schaafstra). Het werd vlak daarna nog 0-4 (Schaafstra) gevolgd door een doelpunt van Hauwert, wat achteraf de  eretreffer voor de arme tegenstander bleek te zijn. Na rust viel er nog een kwartet doelpunten. Schaafstra, Vrenegoor (2 x) en Mike Zomerdijk konden aan hun doelsaldo werken.

Deze slideshow vereist JavaScript.

BOVENKARSPEL – DWOW deed zichzelf tekort in het duel tegen KGB, de nummer een na laatst. De Wieringerwervers waren over de hele wedstrijd gezien de betere partij maar door een slecht begin stond het met de rust 2-0 voor de tegenstander (2 x door kopbal). In de tweede helft werd het 2-1 uit een fraaie vrije trap genomen door good old Joop Groot (zie filmpje). Niek Sijm zag hierna zijn kopbal jammerlijk op de lat belanden. DWOW kwam toch nog op gelijke hoogte door een goal van Martijn van Oers uit een voorzet van Groot.
Er had zeker meer ingezeten gezien de vele DWOW-kansen maar het mocht niet zo zijn. De DWOW-dames eindigden de wedstrijd tegen Alliance ’22 zoals ze begonnen waren: 0-0. Geen geweldig resultaat tegen de nummer laatst.

ZAANDAM – CVW heeft zaterdag zijn plicht vervuld met een comfortabele 1-4