Lokaal nieuwsNieuwsSportVoetbal

Flevo gaat onverstoorbaar door met winnen. DWOW doet goede zaken in Hoogwoud

WIERINGERMEER – Flevo begon nog wat stroef thuis tegen Geel Zwart uit ’t Zand. De Zandtemers zetten het scorebord op 0-1 en dat was gezien het spelbeeld niet onverdiend. Dat was even wennen voor de Middenmeerders. Paniek was er echter niet. Flevo heeft dit seizoen vaak laten zien het voetballend uitstekend voor elkaar te hebben. Freek Vrenegoor en Ties Hospers bogen de 0-1 achterstand in de eerste helft om naar een 2-1 voorsprong. In het begin van de tweede helft begon Flevo sterk en het zette Geel-Zwart flink onder druk. Doelpunten konden niet uitblijven. Mike Zomerdijk en Sander Beemsterboer maakten er 4-1 van. Uiteindelijk maakte Mike de 5-1 waarmee er weer een prima resultaat is geboekt en de koppositie behouden blijft. Volgende week volgt een uitwedstrijd tegen het Texelse De Koog en zaterdag 13 november gaat Flevo voor de 2e ronde in de beker naar Utrecht waar het VVJ treft.

DWOW kwam tegen Grasshoppers in de eerste helft op voorsprong door Mauro Wolters. De tegenstander uit Hoogwoud wist de bal op de lat te krijgen maar verder kwamen er weinig kansen. In de 52e minuut werd echter de 1-1 aangetekend. In de 59e minuut werd het 1-2  door een schuiver van Byarn Quinten die van een behoorlijke afstand het net wist te vinden. Een belangrijke goal want dit bleek namelijk de winnende. Men sprak van een zware wedstrijd, iets waar de weers- en veldomstandigheden zeker mee te maken hadden. Volgende week staat de thuiswedstrijd tegen Hugo Boys op het programma.