Lokaal nieuwsNieuwsSportVoetbal

Flevo eert clubicoon en wint met grote cijfers van Dirkshorn. DWOW klimt naar subtop.

WIERINGERMEER – Flevo heeft de zevende overwinning op rij geboekt. Het werd 8-0 tegen nummer laatst Dirkshorn. Er zit nog geen sleet op de geoliede voetbalmachine uit Middenmeer. Voetbaltechnisch en qua gretigheid staan alle seinen nog steeds op groen. In de eerste helft kwam de teller op 4-0 te staan. De voorwaartsen van Flevo waren continu gevaarlijk en achterin hoefde de 18-jarige keeper, Mike Harms, slechts enkele keren in actie te komen. De eerste drie goals kwamen op naam van topschutter Freek Vrenegoor. De eerste goal werd opgedragen aan de 2 jaar geleden onverwachts overleden clubicoon Ale van Nispen. Freek trok zijn voetbalshirt omhoog en daaronder kwam een shirt met Ale’s afbeelding tevoorschijn. Bij de tweede goal, uit een corner, stond de bewaker van de rechterpaal te slapen (zie film1). Sidney Schaafstra completeerde het kwartet doelpunten in de rebound na een corner (film2).  De tweede helft gaf eenzelfde beeld met evenzovele doelpunten. Mats Vrenegoor scoorde 2 x, waaronder een penalty, Hadib Noor was ook trefzeker en invaller Tim de Koning kon in de laatste minuut de 8-0 aan tekenen. Een belangrijke overwinning waarbij de vele doelpunten cruciaal kunnen zijn. Er rest namelijk nog 1 wedstrijd voor de eerste periode waarvoor directe belager vv. Succes (ook nog steeds ongeslagen) ook nog volop in de running is.

DWOW heeft in Hauwert een mooie 0-4 overwinning (rust 0-1) geboekt waardoor het team zich op een verdienstelijke 5e plaats terugvind. Doelpunten waren er van: Mauro Wolters, Kelvin Zomerdijk, Rick Buisman en Jim van Maurik.