Lokaal nieuwsNieuwsSportVoetbal

Flevo boekt fraaie overwinning, DWOW schiet weinig op met punt en CVW zit in de spreekwoordelijke hoek

MIDDENMEER – In de eerste helft speelde Flevo met volle tegenwind. Tegenstander FC Uitgeest wist uit dit overwicht echter geen voordeel te halen. De Middenmeerse verdediging hield knap stand en keeper Mike Harms wist met een aantal katachtige reddingen overig gevaar te neutraliseren. Flevo kwam er mondjesmaat uit. In de 20e minuut leidde dit tot een heerlijke goal. Freek Vrenegoor tartte de windgoden en haalde vanaf de 16 doeltreffend uit. Even later raakte hij onderkant lat, de bal stuiterde echter weer in het veld terug. Met 1-0 werd de kleedkamer opgezocht. In de tweede helft bleef het lang spannend. In de slotfase maakte Sidney Schaafstra de bevrijdende 2-0. Welkome 3 punten na een serie van vier wedstrijden waaruit slechts 1 punt werd gehaald.

Deze slideshow vereist JavaScript.

WIERINGERWERF – DWOW mocht vandaag aantreden tegen SEW in Nibbixwoud. Een duel in de degradatiezone. Met het resultaat, 0-0, schieten beide teams bar weinig op. DWOW mocht nog het meest tevreden zijn met het punt. Op het kunstgras waren de kansen namelijk vooral voor de thuisclub.

SLOOTDORP – CVW heeft een roerige periode nog niet met punten weten af te sluiten. Interim-coach Eric de Gier zag zijn ploeg uit met 2-0 van De Blokkers verliezen. De Gier: “op dit moment ontberen we net dat beetje geluk. Ook hielp het niet dat de scheidsrechter een glaszuivere goal op aangeven van de grens afkeurde”.