Er op uitFilmLokaal nieuwsNieuws

FilmToen trapt af met Little Vera

WIERINGERWERF – FilmToen maakt in de herfst een reis langs de oostgrens van West-Europa, door de Oekraïne, Estland en Polen. Drie landen die korte of lange tijd ingelijfd waren bij het grote Russische Tsarenrijk, of het Rijk van Lenin, Stalin en Breznjev. Drie landen ook, die het afgelopen jaar voor hun voortbestaan moesten vrezen. De Oekraïne het meest: alleen al in Marioepoel vielen 20.000 burgerdoden.

“Op zaterdag 15 oktober strijken we met Little Vera neer in haven- en industriestad Marioepoel. Het jaar is 1988, drie jaar voor het uiteenvallen van de Sovjet-Unie. De economie is een puinhoop: werkloosheid, sociaal verval, gebrek aan alles. Ook thuis, bij kleine Vera is het treurnis alom. Vader al jaren zonder werk en aan de drank. Moeder praat 24 uur aan één stuk door. Kleine Vera zoekt troost bij vrienden, vriendinnen, sex, drugs en rock&roll. En dat alles letterlijk onder de rook van staalfabriek Azofstal, de afgelopen maanden zo vaak in het nieuws. Vera’s broer is de positieve uitzondering: hij studeert in Moskou. En af en toe klinkt poëzie, of wordt een lied aangeheven.” vertelt Marco Lont.

De Cultuurschuur Wieringerwerf. Aanvang 14:00 uur. Deur open vanaf 13:30. Entree € 5,00, digitaal of cash. Reserveren gewenst: filmhuis@decultuurschuur.nl

Laat meer zien
Back to top button