Lokaal nieuwsNieuws

Fietsverlichtingscontrole RSG Wiringherlant

WIERINGERWERF – In samenwerking met Link jongerenwerk en de politie heeft VVN afdeling Wieringerland
deelgenomen aan een fietsverlichtingscontrole. Het aantal verkeersongevallen neemt toe en een goede fietsverlichting wordt gezien als een goede bijdrage aan het terugdringen daarvan. Te weinig fietsers beseffen hoe slecht zij zichtbaar zijn, ook binnen de bebouwde kom zeker bij regen, sneeuw of mist of als zij worden overstraald door de koplampen van een achter zich rijdend voertuig.

Donderdagochtend was er voor aanvang van de lessen een fietsverlichtingscontrole bij scholengemeenschap Wiringherlant te Wieringerwerf. De controle was hier preventief er werden geen bekeuringen uitgedeeld. Bij 28 van de 325 fietsers was de verlichting niet in orde. De fietsers met goede verlichting werden door VVN beloond met een reflecterende sleutelhanger. Bij de overtreders werd door de jongerenwerkers de verlichting in orde gebracht. De politie noteerde hun namen en de ouders worden aangeschreven. Bij herhaling volgt een bon.

Veilig Verkeer Nederland (VVN) is een maatschappelijk betrokken vereniging die sinds 1932 gericht is op het bevorderen van een veilige verkeersdeelname van alle verkeersdeelnemers met een extra accent op kwetsbare groepen in de samenleving. Via een landelijk netwerk van vrijwilligers is VVN rechtstreeks verbonden met verkeersdeelnemers van jong tot oud en weet zij wat er speelt op straat. Vanuit deze kennis levert VVN een duurzame bijdrage aan veilig verkeer in Nederland. Enerzijds via bewustwording en gedragsverandering van verkeersdeelnemers. Anderzijds via beïnvloeding van de verkeersinfrastructuur en regelgeving. VVN biedt aansluiting voor organisaties om maatschappelijk engagement te tonen. VVN streeft er naar om zoveel mogelijk mensen en organisaties te stimuleren en actief te betrekken bij verkeersveiligheid: iedereen veilig over straat!

Laat meer zien
Back to top button