BedrijvennieuwsLokaal nieuwsNieuws

Faillissement CPT/Tankwell in Wieringerwerf: curator onderzoekt doorstart

WIERINGERWERF – CPT/Tankwell (Composite Production Technology), een bedrijf in Wieringerwerf gespecialiseerd in de productie van composiet tankcontainers, is failliet verklaard. De curator, Steven Lasonder, onderzoekt momenteel de mogelijkheden voor een doorstart. Het faillissement werd door het bedrijf zelf aangevraagd vanwege tegenvallende verkoopresultaten en de onmogelijkheid om aan lopende verplichtingen te voldoen. Dit treft zeventien werknemers.

Lasonder benadrukt dat het faillissement recent is en hij daarom nog geen definitieve uitspraken kan doen over een eventuele doorstart. Hij roemt echter de unieke bedrijfsvoering van CPT/Tankwell.

Een Veelbelovende Start
CPT/Tankwell produceerde aanvankelijk succesvol tankcontainers van kunststof composiet, wat zorgde voor lichtere en beter isolerende containers dan de stalen varianten van de concurrentie. In 2017 produceerde het bedrijf jaarlijks ongeveer tweehonderd tankcontainers, wat resulteerde in veertig aanstellingen en een omzet van vijf miljoen euro. Het bedrijf werd datzelfde jaar door de Kamer van Koophandel genomineerd voor de ‘Top 100 meest innovatieve bedrijven’.

Toekomst Onzeker
De toekomst van CPT/Tankwell is nu onzeker, maar de curator blijft hoopvol over de mogelijkheden voor een doorstart, gezien de unieke positie van het bedrijf in de markt.

Laat meer zien
Back to top button