KorfbalLokaal nieuwsNieuwsSport

F-pupillen Vido winnen weer

WIERINGERWERF – Zaterdag 19 oktober was de return voor de F-pupillen van Vido tegen de F-pupillen van Apollo uit Heerhugowaard. De F-jes spelen momenteel nog geen competitie en twee weken geleden oefenden ze voor het eerst in wedstrijdverband thuis tegen Apollo. Vandaag stond de return in Heerhugowaard op het programma, waar Vido weer in het wit speelde.

De thuiswedstrijd werd gewonnen, maar met een 0-0 beginstand stonden de ploegen vandaag gewoon weer gelijk. De eerste 10 minuten ging het gelijk op en vielen er kansen over en weer. Het was Apollo welke als eerste de korf wist te vinden en voor het eerste doelpunt van de wedstrijd zorgde; 1-0. Niet lang daarna maakte Sterre Koopman de 1-1. De hele eerste helft ging het spel heen en weer en waren de ploegen aan elkaar gewaagd.

De tweede helft kwam daar verandering in. Vido ging sneller overspelen en schakelde sneller van de ene korf naar de andere wat ervoor zorgde dat er nog meer kansen kwamen. Het was Emma Gouwenberg die 4x achter elkaar tot score kwam en zo stond het 5-1 voor Vido. Vido begon steeds beter en ook gretiger te spelen, waardoor er veel onderscheppingen door Vido waren. Zilvan Koopman en Rik Schadee maakte de 1-6 en 1-7. Apollo maakte met een mooi doelpunt 2-7, maar het was Vido die het laatste punt maakte door wederom Rik Schadee; 3-7.

De strafworpenserie na de wedstrijd werd gewonnen door Apollo met 5-4; doelpunten bij Vido werden gemaakt door Sterre Koopman (2x), Rick Schadee en Emma Gouwenberg. In de herfstvakantie wordt er bij de jeugd niet getraind en na de herfstvakantie gaan ze de zaal weer in. Training voor de jeugd is op woensdagmiddag van 15.30 tot 16.30 uur in de Zuiderzeehal.