GemeentenieuwsLokaal nieuwsNieuwsPolitiek

Extra raadsvergadering over datacenters Agriport Middenmeer op 29 juni

HOLLANDS KROON – Komende donderdag stond ‘Uitbreiding Agriport A7 deelgebied B1’ op de agenda van de gemeenteraad. Dat agendapunt is verplaatst naar een extra raadsvergadering op dinsdag 29 juni 2021. Tijdens het presidium van 11 mei was er al gestemd over het verplaatsen van dit agendapunt. PvdA, GroenLinks, ChristenUnie, LADA, Onafhankelijk Hollands Kroon en Anders! vonden dat de informatie nog niet volledig was.

Om de informatie wel compleet te krijgen is er een informatiesessie georganiseerd op 17 juni. Daarnaast wilden de partijen de datacenterstrategie van de Provincie afwachten. Dat proces blijkt pas in september dit jaar te starten in de commissie van provinciale staten.

Waar ligt bestemmingsplan Agriport deelgebied B1?
Het deelgebied B1 ligt aan de noordkant van het bestaande bedrijventerrein ‘Het Venster-West’ in Middenmeer.

Wat betekent het als dit plan is aangenomen?
Als dit bestemmingsplan wordt aangenomen, is het mogelijk om de datacenters uit te breiden op ‘Het Venster-West’ in Middenmeer.

Wat als u het er wel/niet mee eens, wat voor invloed heeft u dan?
Elke dinsdag voor de raadsvergadering is het mogelijk om in te spreken tijdens het inspreekuur. U kunt zich opgeven voor het inspreekuur van 22 juni via https://bit.ly/3oN31op. Daarnaast heeft elke fractie een fractievergadering in de week van de raadsvergadering. U kunt zich bij een fractie naar keuze aansluiten. U vindt de websites van de fracties via https://bit.ly/371DkcC. Een mail sturen kan naar gemeenteraad@hollandskroon.nl.

Wilt u de vergadering volgen?
U kunt het inspreekuur, de informatiesessie en de raadsvergadering live volgen via https://bit.ly/2JE7Pf6. Dit bericht is ook te vinden op onze website gemeenteraad.hollandskroon.nl.

Laat meer zien
Back to top button