Lokaal nieuwsNieuws

Expositie Meerkunst geopend door Burgemeester Rian van Dam

WIERINGERWERF – Vrijdagavond werd de tweedaagse expositie van Kunstkring Meerkunst in diverse ruimtes in de Cultuurschuur officieel geopend door burgemeester Rian van Dam. Meerkunst telt 12 leden. Op donderdagavond ontmoeten ze elkaar in de Cultuurschuur in Wieringerwerf. Er is daar voldoende ruimte om aan het werk te gaan en met elkaar van gedachte te wisselen. Eens in de zoveel tijd worden tijdens de werkbespreking de ingebrachte werkstukken van een kritische dan wel waarderende noot voorzien. De avond wordt regelmatig afgesloten met een drankje, waarbij grote en kleine thema’s de revue passeren. Dit onderlinge contact wordt als stimulerend en inspirerend ervaren.

Aan de expositie doen 10 leden mee. Sommige van de kunstenaars exposeren regelmatig en hebben in en rond de Wieringermeer al naamsbekendheid opgebouwd. Andere zijn puur recreatief bezig. Voor allen geldt dat zij continu bezig zijn zichzelf verder te ontwikkelen en het experiment niet schuwen. De expositie is groots opgezet met ruim 100 werken. Onder meer schilderijen, keramiek, beelden en papierkunst zal in de gehele Cultuurschuur getoond worden. De nieuwe werken zijn te zien op de eerste verdieping, het oudere werk hangt en staat in de centrale hal. Daar is ook het ‘Kunstcafé’ gevestigd en kunt u onder het genot van een drankje en een hapje kennismaken met de kunstenaars.

De expositie is vandaag en morgen te zien tussen 10.30 en 17.00 uur in de Cultuurschuur in Wieringerwerf. de toegang is gratis.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Laat meer zien
Back to top button