Er op uitExpositiesLokaal nieuwsNieuws

Expositie Fotocollectief de Sluiter in de Cultuurschuur

WIERINGERWERF – Opgericht door een vijftal hobby fotografen op 5 mei 2017, met als doelstelling:  een club voor iedereen, zowel voor een beginnende fotograaf als wel voor een foto freak die op zijn camera de knopjes wel weet te vinden. “We zijn een club die laagdrempelig, gezellig, leerzaam en creatief is.In de loop der jaren zijn we als fotoclub kwalitatief vooruitgegaan, onze foto’s worden sterker van uitstraling.

Als club komen we één keer per drie weken samen in de Cultuurschuur. Voorafgaande aan deze clubavonden levert ieder lid digitaal een of meerdere aan over een gekozen thema. De aangeleverde foto’s worden onderwerp van gesprek op de clubavond. Er wordt beoordeeld op compositie, scherpte, belichting en vormgeving zodat we van elkaar leren. Kortom opbouwende kritiek. Zo komt er nu elke clubavond een eerste, tweede en derde plaats voor de gekozen foto’s. De gekozen foto’s van de clubavond worden op de website van de club geplaatst.

Door de Covid-19 van de afgelopen twee jaar konden we geen fotoavond bijeenkomst bijwonen en liep het foto programma anders dan een ieder had gewild. Er waren geen foto uitjes en ging een ieder er alleen op uit.
Er werden foto’s digitaal verstuurd en konden alle leden een beoordeling geven op de foto’s. Dit gaf ons niet het clubavond gevoel maar we bleven wel foto actief! Dit jaar vieren we ons vijfjarig bestaan door een foto expositie te organiseren en wel op zaterdag 8 oktober van 12.00 tot 17.00 uur en zondag 9 oktober 2022 van 12.00 tot 16.00 uur in de Cultuurschuur te Wieringerwerf .

De foto’s van de leden zullen een eigen persoonlijk karakter krijgen en zie je diverse thema’s zoals; Landschap, portret, sport, abstract, mens en dier. Het zal een expositie zijn met een variatie van gekleurde foto’s. Is uw interesse geprikkeld? Onze fotoclub is om de drie weken op de woensdagavond in de Cultuurschuur te Wieringerwerf ,
van 19.30 uur tot 22.00 uur . U bent welkom om de fotoavond te bezoeken. Meer informatie is ook te vinden op onze website www.fotocolectief-desluiter.nl.” zegt Peter de Wit.

Laat meer zien
Back to top button