Er op uitExpositiesLokaal nieuwsNieuws

Expositie Cultuurschuur Wieringerwerf

WIERINGERWERF – Vanaf 25 juli tot 27 september 2023 exposeren Rein Veldboer en Annette Gaijaard hun werk in de Cultuurschuur in Wieringerwerf. Dagelijks open van 8.00 tot 20.00 uur en in het weekend van 10.00 tot 16.00 uur.

De beelden van Rein geven een mooi overzicht van zijn onderwerpen. Met grote combinaties van hout en steen beeldt Rein het thema ‘Geborgenheid’ uit. Zijn andere vrouwen zijn vormgegeven als zeemeerminnen en waternimfen. En tot slot torso’s. Daarnaast staan en hangen er ‘letterkapwerken’. Gekapt in verschillende houtsoorten, waarvan sommigen heel oud, en met wisselende lettertypen. Rein kapt het liefst een tekst met een daarbij passende afbeelding. Goed is te zien hoe elk stuk hout met de daarin of daarop gehakte tekst een eigen uitstraling heeft.

De leporello’s van Annette komen mooi tot hun recht in de twee vitrines. Het zijn kleine boekjes met aquarellen, soms aangevuld met gekalligrafeerde tekst. De naam leporello komt uit de opera ‘Don Giovanni’ van Mozart. Don Juan had een knecht genaamd Leporello. Hij hield de veroveringen van zijn meester bij in een boekje en voor iedere verovering kwam er een bladzijde bij. Annette gebruikt verschillende vouwtechnieken en bijzonder papier om de aquarellen tot hun recht te laten komen. De onderwerpen hebben altijd betrekking op de natuur. Vogels, bloemen en veertjes zijn precies en natuurgetrouw weergegeven.

Laat meer zien
Back to top button