Lokaal nieuwsNieuwsSchaatsenSport

Evelien Vijn maakt indruk in Calgary

CALGARY – Afgelopen weekend debuteerde Evelien Vijn tijdens de vierde World Cup bij de senioren in Calgary. Evelien mocht deelnemen aan de 3000 meter, de ploegenachtervolging en de mass-start.

Als eerste kwam ze in actie op de 3000 meter. Hier werd ze 25 ste in een tijd van 4:13:946. Dit was niet voldoende om in de A-groep mee te mogen rijden. Ook kwam ze samen met Reina Anema en Sanne in ’t Hof in actie op de ploegenachtervolging. Het gelegenheidstrio nam het op tegen de goed op elkaar ingespeelde Canadese damesploeg met Maltais, Blondin en Weidemann in de gelederen. De Nederlandse ploeg met Evelien Vijn werd uiteindelijk 6e op de ploegen achtervolging. De Canadese ploeg sleepte de overwinning in de wacht.

Op zondag stond de mass-start nog op het programma. Tijdens de halve finale reed Evelien oplettend en sprokkelde onderweg de nodige punten. Wat haar op een 7e plaats bracht en waarmee ze tevens deelname aan de finale veilig stelde. Zondagavond om 22.30 uur zaten vele Wieringermeerders voor de buis om de verrichtingen in de finale van de mass-start gade te slaan. Opnieuw reed Evelien oplettend. Ze sprong samen met Francesca Lollobrigida en Claudia Pechstein in het begin van de koers zelfs nog even weg. Maar de drie dames kregen niet de ruimte om een voorsprong te pakken. In het verloop van de koers werd het verschil tussen de kracht van de senioren en junior Vijn wel duidelijk. In de eindsprint kon Evelien geen rol van betekenis meer spelen. Maar mede door de onderweg gesprokkelde punten eindigde ze op een knappe 12e plaats tijdens haar debut op de World Cup Senioren in Calgary. Kortom wederom een prestatie om trots op te zijn.

Laat meer zien
Back to top button