Lokaal nieuwsNieuws

Europarlementarïer Anja Haga bezoekt rsg Wiringherlant

WIERINGERWERF – In het kader van het project “EU & Oekraïne” op rsg Wiringherlant heeft een groep leerlingen Europarlementariër Anja Haga (CU) uitgenodigd voor een bezoek.  Het doel hiervan was het onthullen van de Erasmus+ accreditatie die de school heeft ontvangen en de aanstaande Europese verkiezingen. Tot grote blijdschap bij de leerlingen accepteerde Anja Haga de uitnodiging.

De zeven leerlingen die EPAS ambassadors zijn (European Parliament Ambassador School), hebben Anja Haga feestelijk ontvangen en rondgeleid door school. Onderwerpen als visserij, landbouw, de oorlog in Oekraïne en de aanstaande Europese verkiezingen kwamen voorbij tijdens het rondetafelgesprek.

Afsluitend hebben de EPAS-leerlingen samen met Anja Haga feestelijk een plaquette onthuld van de Erasmus+ accreditatie die rsg Wiringherlant recentelijk heeft gekregen. Deze accreditatie maakt het mogelijk om internationaliseringsprojecten (zoals uitwisselingen) voor de leerlingen (in zowel binnen- als buitenland op te zetten. Met andere woorden: met behulp van Europese subsidies kunnen internationale projecten georganiseerd worden.

Aan de accreditatie zijn subsidies verbonden vanuit de Europese Unie. Arjen Noordmans, coördinator internationalisering:  “We hebben al diverse projecten waarin we samenwerken met scholen uit Europa. Zo zijn onze leerlingen afgelopen maart naar Spanje gegaan voor een uitwisselingsproject en binnenkort gaat een aantal leerlingen in het kader van een ander project naar Frankrijk. Deze accreditatie maakt het mogelijk om voor nog meer leerlingen deze projecten aan te bieden en we zijn dus ook erg blij met deze erkenning”. Al met al voor de leerlingen een bijzondere ervaring om in het zonnetje zijn gezet door Europarlementariër Anja Haga die vanuit Brussel een bezoek heeft gebracht aan rsg Wiringherlant.

Laat meer zien
Back to top button