Lokaal nieuwsNieuwsTheater

Erfgoedfestival Wieringen zoekt acteurs, dansers, musici en zangers

Herdenking aanleg Amsteldiepdijk 100 jaar geleden in april

WIERINGEN – Op Wieringen wordt op 13 en 14 april 2024 een groots festival georganiseerd ter herdenking van het feit dat het honderd jaar geleden is dat de Amsteldiepdijk, die Wieringen met het vasteland verbindt, geopend is. Een belangrijk onderdeel van dit zogenaamde erfgoedfestival zullen zijn diverse theatervoorstellingen. Daarvoor was er in oktober, november en december een cursus scriptschrijven georganiseerd door de stichting Cultuur binnen  de Dijken. Maar liefst tien aankomende schrijvers kregen onderricht in diverse onderdelen van het vak. Voor pakkende onderwerpen werd gezocht in archieven en werden interviews met Wieringers georganiseerd. De cursus is afgesloten maar er wordt nog volop aan de teksten gewerkt momenteel.

Begin februari gaat begonnen worden om aan de hand van deze teksten voorstellingen te maken. Dit zal zijn op de dinsdagen in het dorpshuis van Westerland. De onderwerpen kunnen heel divers zijn, bijvoorbeeld over het verschil voor Wieringen van eiland zijn ten opzichte van bij het vasteland te behoren. Maar ook gebruiken en tradities komen aan bod en bijzondere verhalen over de mensen van Wieringen.

Uiteindelijk zullen de voorstellingen een aantal keren te zien zijn in het weekend van 13 en 14 april. En daarvoor roept de stichting nu mensen op om deel te nemen aan die voorstellingen. Dus heb je ervaring met acteren, met dansen, met musiceren of met zingen, of wil je het heel graag leren dan is dit een mooie gelegenheid. Want wat is er mooier dan straks je kunsten te vertonen voor veel (mede-)Wieringers? Aanmelden kan via de site van Cultuur binnen de Dijken: www.cultuurbinnendedijken.nl

Wil je meer informatie dan kan dat ook via stichting@cultuurbinnendedijken.nl. Zo kun je aan alle informatie komen. En bedenk, het wordt een geweldig festival en je bijdrage wordt heel erg gewaardeerd.

Laat meer zien
Back to top button