Lokaal nieuwsNatuurNieuws

En ons altijd weer boeit door Peter C. Meijer: ’62-1962′ (224)

Als ik dit schrijf genieten wij van het prachtige weer op Texel. De keus voor dit Waddeneiland werd gemaakt om te vieren dat het 62 jaar geleden is dat Berry en ik elkaar tijdens het eindexamen van de Ulo ontmoetten. Dat was in Amsterdam. Wij kwamen van verschillende scholen en kenden elkaar niet. Hoe dat verder ging is een boeiend verhaal, maar of dit hier past? Het begon in 1962 op 17 mei,

Texel is een eiland dat wij heel vaak hebben bezocht. Uiteraard voor een deel vanwege mijn grote interesse in de vogels.

Een vogelvriend van ons is de laatste jaren gegrepen door nachtvlinders. Zij hebben een huisje op Texel en daar is hij met anderen bezig nachtvlinders te vangen en zo te komen tot een lijst van soorten. Inmiddels heeft hij de afgelopen jaren 620 soorten vlinders bij het huisje gedetermineerd. Ongelooflijk. Toen wij er op 14 mei waren liet hij ons zien wat er zoal op de muren en ramen nu overdag zaten.

Ik noem Rode dennenspanner, klaverblaadje, Berkenspikkelspanner, Lichte blokspanner, Gestippelde Oogspanner, Witte Schaduwspanner, Schijn-Spar/sparspanner, Gewone Bandspanner, en Kroonvogeltje.

De foto van het Kroonvogeltje doe ik hierbij. Het is een algemene soort in Nederland. Ik had er nog nooit van gehoord. Begrijpelijk dat mijn vriend er een nieuwe hobby van heeft gemaakt. De Natuurvereniging Wierhaven houdt meestal in augustus een avond in het Robbenoordbos om deze groep te leren kennen.

 

 

 

 

Laat meer zien
Back to top button