HandbalLokaal nieuwsNieuwsSport

Einde van het seizoen voor DWOW Handbal

WIERINGERWERF – ‘Afgelopen zondag en dinsdag zijn de laatste wedstrijden gespeeld bij DWOW-handbal.

De F1 beet het spits af en moest het afleggen tegen een (vooral) fysiek sterker Schagen. Coach Esther was desondanks terecht trots op de ontwikkeling van haar clubje meiden.
De D1 mocht aantreden tegen ZAP D1, gewoon een hele goede handballende tegenstander. De eerst 10 minuten werden de meiden wat overrompeld door de uitblinkende nummer 11 van ZAP. Maar na wat bemoedigende en tactische aanwijzingen werd het toch meer een wedstrijd. Wat vooral opviel is ondanks de niet meer in te halen achterstand, de meiden bleven gaan en proberen en zo zelf nog een aantal prachtige aanvallen en dito goals hebben gemaakt. Eindstand van 12-28 was terecht, maar wellicht ook iets te geflatteerd.
De C1 moest hun laatste wedstrijd van het seizoen tegen JHC. Helaas kon de C1 het seizoen niet afsluiten met het volledige team, maar had wel de beschikking over een aantal geweldige invallers vanuit de D1. De start van de wedstrijd was matig, de C1 stond al snel op achterstand met 3-7. In de rust werd er goed geluisterd naar de tips van de coaches en naar elkaar. Daardoor werd er de tweede helft beter en meer als team gespeeld. De eindstand was dan ook in de laatste minuut 11-11, een geweldig resultaat en een mooie 4e plaats.
De dames B1 moest op hun beurt weer wat lenen van de C1 en had het lastig tegen de lange dames van Dynamo uit Ursem. Eindstand 7-18.
De E1 mocht dinsdag avond aantreden tegen JHC E1. Helaas doordat we een paar sterke spelers mistte konden we niet helemaal onze draai vinden. Eerste 10 minuten ging redelijk gelijk doordat Faye een paar mega ballen eruit hield. Doordat de verdediging niet helemaal op orde was maakte JHC t 2e deel van de 1e helft een flinke inhaalslag en moesten we vanwege het weer de wedstrijd beëindigen met een stand van 3-9. Wel hebben we mooie acties gezien van onze dames en hebben ze veel lol gehad in de regen. Ondanks het verlies toch een mooie afsluiter voor de zomerstop.
Voor de teams is er op zondag 2 Juli nog een heerlijke afsluiter met een clinic van NvW sports met hulp van international Zoë Sprengers en na afloop.’ vertelt Bart Vossen namens de handbalclub.