Kerkelijk nieuwsLokaal nieuwsNieuws

Eén oecumenische dienst in de Wieringermeer

WIERINGERWERF – In januari vindt wereldwijd de week van Gebed voor de Eenheid plaats. Zondag 15 januari 2023 wordt er in de Wieringermeer één oecumenische dienst gehouden in de R.K. kerk “Christus Koning” aan de Prof. Granpré Molièrestraat 23 te Wieringerwerf. Deze bijeenkomst vervangt álle vieringen van de R.K. en P.K.N. kerken in de Wieringermeer.

Helaas bestaat er sinds vele eeuwen een scheiding tussen christenen. Door overal ter wereld samen te komen rond gebed en zang willen christenen met verschillende tradities proberen deze verdeeldheid op te heffen. Ieder jaar wordt een ander land uitgenodigd om het thema samen te stellen en teksten aan te dragen. Dit jaar is de opzet gemaakt door de gezamenlijke christelijke kerken uit de Amerikaanse staat Minnesota. Rond het thema, “Doe goed, zoek recht”, is er in het bijzonder aandacht voor de verdeeldheid door het onrecht van ongelijkheid en racisme.

De Raad van Kerken in de Wieringermeer heeft voor zondag 15 januari deze viering voorbereid waarbij iedereen van harte welkom is. Dominee Willemien Lammers en Monica Wildeboer zullen voorgaan en muzikale medewerking verlenen het R.K. Parochiekoor o.l.v. Margo van Soesbergen en het kinderkoor “Eigenwijs” o.l.v. Annelize Bouma.

Er is gelegenheid om intenties op te geven waar tijdens de dienst voor gebeden zal worden. Inleveren kan zowel schriftelijk als digitaal bij Klaas Muurling; Kerkstraat 64A, 1774 AW Slootdorp, of via k.muurling@quicknet.nl

De speciale collecte is voor de Voedselbank waarop in deze zorgelijke tijd helaas velen een beroep moeten doen. De oecumenische dienst in Wieringerwerf begint zondag 15 januari om 10.00 uur. Voor vervoer kan men zich tot de eigen kerkgemeenschap wenden. Na afloop is er voor én achter in de kerk, onder het genot van koffie, thee en limonade, gelegenheid om elkaar te ontmoeten en na te praten.

Laat meer zien
Back to top button