Lokaal nieuwsNieuwsSportVoetbal

DWOW weet weer wat winnen is, Flevo rukt op naar derde plek en CVW kan niet stunten tegen koploper

WIERINGERMEER – DWOW had vandaag weinig moeite met tegenstander Hauwert. Door een overwinning beginnen de Wieringerwervers goed aan de derde periode. Na drie minuten was het al raak; Na een voorzet van Mats Berends kon Yoran Kluvers uit de draai de 1-0 aantekenen. In de 20e minuut scoorde Byarn Quinten met een fraai afstandsschot de 2-0.  Na rust maakte Sylvan Schipper de 3-0 na een strakke voorzet van Martijn van Oers. DWOW speelde op dat moment zelfs met 10 man (2 x geel voor Quinten). Loon naar werken, zo werd de overwinning door een kenner ter plaatse samengevat. De dames van DWOW pakten vandaag thuis knap een punt tegen de nummer 2 Hillegom.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Flevo schoot vandaag uit de startblokken. In de vierde minuut was spits Mike Zomerdijk er als de kippen bij om een door de Spartanen-keeper slecht verwerkt schot in de touwen te jagen: 1-0.  Spartenen raakte niet direct van slag en bleek een prima voetballend elftal te hebben. Flevo was in de eerste helft toch wel iets beter al speelde het wat slordig. Diverse spelhervattingen van de Middenmeerders resulteerden niet in een doelpunt al was Freek Vrenegoor nog dichtbij met zijn vrije trap die op de paal belandde (zie filmpje). In de tweede helft kwam Spartanen in de 78e minuut langszij, 1-1. Puntverlies dreigde echter Mike Zomerdijk kon 3 minuten later de 2-1 aantekenen en daarmee de winst veiligstellen.

Zaterdag wisten de CVW-heren en dames geen punten te pakken tegen respectievelijk De Foresters (1-3) en ZCFC (3-0).  Vrijdag al hadden de zaaldames van DWOW klop gekregen van Zeemacht. In Den Helder werd met 4-0 verloren.