Lokaal nieuwsNieuwsSportVoetbal

DWOW verliest bij DWB, Flevo haakt aan bij subtop en CVW legt koploper over knie

DE WEERE – De wedstrijd in De Weere begon vandaag voor DWOW nog zo goed. Voordat de wedstrijd goed en wel begonnen was kwamen de Wieringerwervers via Joop Groot op een 0-1 voorsprong. Een supporter van thuisclub DWB riep nog in onvervalst West-Fries: “Jullie hebben zeker weer gezopen gisteravond”. Vanaf het veld werd dit niet ontkend. Langzamerhand werd DWB sterker en moest DWOW alle zeilen bijzetten om de voorsprong vast te houden. Een gelijkmaker kon niet uitblijven en het werd voor rust 1-1. In de gezellige, warme kantine was het goed toeven. De meeste toeschouwers kwamen een minuut te laat weer naar de tweede helft kijken want DWB had de 2-1 al geproduceerd. Hierna nam DWB geen gas terug en nam de touwtjes nog strakker in handen. Vele kansen volgden er voor de thuisploeg, doelpunten bleven vooralsnog wonderbaarlijk uit. De DWB-grensrechter riep wanhopig: “je zal zien dat ze straks nog de 2-2 maken ook”. Dat gebeurde inderdaad. In één van de laatste minuten van de wedstrijd krulde Byarn Quinten een vrije trap fraai in de linkerbovenhoek, een beauty (zie filmpje). Een gelijkspel leek onvermijdelijk, echter DWB gooide er nog een schepje bovenop. DWOW hing in de touwen en moest in de laatste minuten nog twee tegendoelpunten incasseren. Op de einduitslag van 4-2 viel eigenlijk weinig af te dingen.

Deze slideshow vereist JavaScript.

JULIANADORP – Uit tegen JVC heeft Flevo een mooie 0-1 overwinning geboekt. In de 23e minuut was Sander Beemsterboer trefzeker. De Middenmeerders bezetten nu een verdienstelijke 5e plek op de ranglijst.

SLOOTDORP – CVW had zaterdag een topdag. De nummer 1 Westzaan, nog zonder puntverlies, kwam, zag en keerde met de staart tussen de benen weer in gestrekte draf terug naar Westzaan. Met een 4-1 verlies aan de broek. Doelpunten aan Slootdorpse zijde: Thijs Boersma (3 x) en Sander Veenstra.