Lokaal nieuwsNieuwsSportVoetbal

DWOW tussen hoop en vrees na verliesbeurt, Flevo strijdend ten onder tegen kampioen HSV en CVW swingt nacompetitie in na overwinning tegen Westzaan. DWOW-dames kampioen 2e klasse

WIERINGERWERF – In Wieringerwerf was het vandaag Jantje huilt en Janneke lacht. De DWOW-heren leden een 1-3 verlies in eigen huis terwijl de DWOW-dames zich kroonden tot kampioen van de 2e klasse. Dit na een magere maar afdoende 1-0 overwinning tegen KFC. De promotie naar de 1e klasse is een prachtige prestatie!

DWOW-heren: in de 5e minuut werd een 1-0 voorsprong genomen (kiezelhard schot van Byarn Quinten). Nog voor rust kwam tegenstander sv Enkhuizen langszij. In de tweede helft scoorden de Enkhuizenaren nog 2 keer waardoor het 1-3 verlies een feit was. Omdat ook directe concurrent voor directe degradatie SEW nipt verloor blijft DWOW 1 punt boven dit team staan. In de laatste wedstrijd zal blijken of de Wieringerwervers zich nog via de nacompetitie 3e-klasser mogen blijven noemen of dat (direct) zal worden afgedaald naar de 4klasse.

Deze slideshow vereist JavaScript.

MIDDENMEER – Flevo heeft een nu al legendarisch seizoen (met handhaving in de 2e klasse) niet extra luister weten bij te zetten door kampioen HSV pootje te lichten. Er vielen vandaag in Middenmeer maar liefst 9 doelpunten. Vijf voor de kampioen en 4 voor de dappere Flevo-strijders (Sander Beemsterboer, Freek Vrenegoor, Mats Vrenegoor en Teun van Zaal). Er is nog één wedstrijd te spelen, volgende week uit tegen SVA in Assendelft.

SLOOTDORP – CVW heeft zichzelf zaterdag een uitstekende dienst bewezen door in de laatste (uit)wedstrijd tegen kampioen Westzaan een 3-4 winst te boeken. Door dit resultaat mogen de Slootdorpers mee doen aan de nacompetitie waarin een stoeltje in de 4e klasse kan worden behaald. Dat zou gezien het roerige verloop van de afgelopen competitie een topprestatie mogen worden genoemd.