Lokaal nieuwsNieuwsSportVoetbal

DWOW remiseert in spannende wedstrijd met Hugo Boys. Flevo bindt ook De Koog aan zegekar

WIERINGERMEER – Dat er geen “makkelijke” wedstrijden in de derde klasse zitten ervaren de mannen van DWOW eigenlijk elk weekend. Tegen Hugo Boys, de nummer één na laatst op de ranglijst, moest het team uit Wieringerwerf namelijk vol aan de bak. Na 10 minuten scoorde Hugo Boys. DWOW-er Mauro Wolters scoorde voor de rust twee keer waardoor het bakje thee met een voorsprong kon worden geconsumeerd. In de tweede helft maakten de tegenstanders uit Heerhugowaard via een vrije trap 2-2. Keeper Tom de Visser kon er alleen maar naar kijken. Laatste man Niek Sijm kon fraai koppend DWOW weer op voorsprong zetten: 3-2. DWOW was daarna wel de bovenliggende partij, tot doelpunten leidde dit echter niet, wel werd nog twee keer de lat beroerd. Het slotakkoord was weer voor Hugo Boys dat nog wel het net wist te vinden: 3-3  De dames van DWOW hadden eerder vandaag goede zaken kunnen doen tegen koploper Bergen. Er werd thuis echter helaas verloren met 0-1 (een corner vloog zo in het DWOW-doel) waarbij nu een plek in de brede middenmoot wordt bekleed.

Flevo boekte een “regelmatige” overwinning vandaag. Dat mag je wel zo stellen, het is namelijk de zesde opeenvolgende overwinning van de V-halzen en die prestatie werd ook dit keer traditiegetrouw met veel doelpunten opgeluisterd. 1-6 werd het tegen het arme De Koog.  Flevo kende nog wel een moeizame start. Toen bij de stand 1-1 Flevo de 1-2 maakte was het hek echter van de dam en kon het Middenmeerse team vrolijk naar deze flinke uitslag werken. Bovenin blijft het op de ranglijst echter flink spannend. Nummer 2 Succes haalde uit tegen VZV en won met maar liefst 12-0  en is net als Flevo nog zonder puntverlies. Het team uit Hippolytushoef heeft echter nog een wedstrijd in te halen. Ook Schagen United, de fusieclub met grote ambities, blijft met 5 overwinningen en één verliesbeurt in het spoor van de Middenmeerders en Wieringers.