Lokaal nieuwsNieuwsSportVoetbal

DWOW pakt de volle buit tegen Spartanen, gehavend Flevo verliest van Schagen United en CVW blijft op zoek naar eerste punten

WIERINGERWERF – Vandaag kwam het hooggeplaatste Spartanen bij DWOW op bezoek. Met 9 punten uit drie wedstrijden waren de Wognummers toch wel favoriet. DWOW kwam echter na 10 minuten op voorsprong via een geplaatst schot van Bauke Brandsma. Een tweede doelpunt werd afgekeurd vanwege buitenspel. In de tweede helft kon Sylvan Schipper de 2-0 aantekenen na een heerlijke pass van Martijn van Oers. In de laatste minuten maakte Spartanen er nog 2-1 van maar daar bleef het ook bij. Kortom een keurige en ook dik verdiende overwinning voor de strijdvaardige Wieringerwervers.

MIDDENMEER – Flevo ging op eigen veld onderuit met 1-3 tegen Schagen United, (doelpunt Sidney Schaafstra). Door blessures ontbraken veel basisspelers. Tim de Koning, Ties Hospers, Mike Zomerdijk, Sander Beemsterboer waren al geblesseerd en ook Sonny Blok viel vandaag met een gekwetste enkel uit. Daarnaast ontbraken Mats en Freek Vrenegoor i.v.m. vakantieverplichtingen. Met diverse spelers van het derde probeerden de Middenmeerders er het beste van te maken. Flevo-coach Patrick de Vries sprak van een terechte overwinning van Schagen United. De Vries: “Schagen United was vandaag beter dan Flevo al vond ik ze ook weer niet supergoed. Wij kregen wat kansen, maar de tegenstander meer en kon deze ook beter benutten. Ons elftal met de vele invallers knokte voor wat ze waard waren, dus ik kan daar alleen een groot compliment aan geven. We zullen ze deze competitie nog hard nodig hebben”.

SLOOTDORP – Zaterdag konden zowel de heren als de dames van CVW thuis  geen potten breken. Er werd respectievelijk verloren van Blauw Wit (2-4) en  HCSC (1-7).