Lokaal nieuwsNieuwsSportVoetbal

DWOW omarmt punt, CVW pakt 4e winst op rij

WIERINGERWERF – Nadat DWOW vorige week knap een punt pakte tegen nummer 2 FC Den Helder bleek dit niet genoeg om trainer Edwin Wittink binnenboord te houden. Na goed overleg bleek de basis te ontbreken om met elkaar verder te gaan. De laatste positie die DWOW inneemt in de 3e klasse A zal daar ook wel mee te maken hebben gehad. Een nieuwe trainer, Gregory van Sauers, bleek bereid gevonden om dit seizoen bij DWOW af te maken. Van Sauers is geen onbekende voor DWOW, hij was er tot 4 jaar terug ook al een periode trainer. Hij was eigenlijk al afgezwaaid als voetbaltrainer, echter hij kon de lokroep van DWOW niet weerstaan. Van Sauers bleek nog warme gevoelens te hebben voor de club.

Dan de wedstrijd. De vele toeschouwers, waaronder meegereisde SEW-supporters en ook een delegatie van de Flevo-selectie (die al winterstop had), kregen het nou niet direct warm van het vertoonde spel. DWOW had een licht overwicht tegen de eveneens op een degradatiepositie bivakkerende tegenstander uit Nibbixwoud. Er moest een penalty aan te pas komen om de ban te breken, specialist Rick Buisman wist wel raad met deze buitenkans, 1-0 (zie filmpje). Toen ook Byarn Quinten het net wist te vinden dacht DWOW de buit al wel zo’n beetje binnen te hebben en bezocht het vrolijk de kleedkamer. In de tweede helft kwam SEW goed uit de startblokken en trok de wedstrijd naar zich toe. Vele fouten en slordigheden van DWOW-zijde werden vakkundig afgestraft door een veel betere tegenstander. Vijf minuten voordat de officiële wedstrijd erop zat keken de Wieringerwervers opeens tegen een 2-3 achterstand aan. Niks wees er op dat DWOW nog een resultaat zou kunnen halen. Ver in de blessuretijd kreeg het nog een corner. Alle spelers, alsmede keeper Stijn Kral togen naar het 16 metergebied. Als een duveltje uit een doosje kon Martijn van Oers boven de SEW-verdediging uit torenen en koppend fraai de gelijkmaker binnen werken (zie filmpje). De scheidsrechter floot direct af en zo kon de wedstrijd nog met een positief gevoel worden afgesloten.

Deze slideshow vereist JavaScript.

SLOOTDORP – CVW heeft zaterdag de vierde overwinning op rij geboekt. Na de benauwde 2-1 overwinning op De Blokkers bevindt het zich bovenin de subtop op een keurige derde plek. Trefzeker voor de Slootdorpers waren Justin Voorsluijs en Kevin de Bruin.