Lokaal nieuwsNieuwsSportVoetbal

DWOW mag blijven hopen op lijfsbehoud derde klasse, droomscenario CVW voor promotie spat uiteen

WIERINGERWERF – DWOW heeft de eerste horde voor een seizoen verlenging in de derde klasse thuis relatief makkelijk genomen. Vierdeklasser Victoria O. uit Obdam had snode plannen en wist in de 18e minuut via een vrije trap de 0-1 op het scorebord te zetten. Even daarvoor was Chris Kemmeren al bijna succesvol, zijn poging belandde echter tegen de keeper. DWOW bleef aandringen en dat werd beloond met een doelpunt. Via een corner van Joop Groot kon van Kemmeren raak koppen. Hierop volgde een grote kans voor Martijn van Oers. Hij zag zijn inzet jammerlijk voor het doel langs gaan. Even hierna kon van Oers toch scoren, een intikker na een goede voorbereiding van Mats Berends, 2-1. DWOW moest hierna met 10 man door na een rode kaart voor Joey Noor. Het werd uiteindelijk 3-1 voor de Wieringerwervers nadat Niek Sijm koppend een vrije trap kon verzilveren. Volgende week wacht de volgende horde. Zondag 9 juni is Hollandia T. de tegenstander. De wedstrijd begint om 14.00 uur in Tuitjenhorn.

Deze slideshow vereist JavaScript.

SLOOTDORP – CVW mocht nog hopen op een stunt. Onverwachts in de nacompetitie belandt voor promotie zou het een vrij moeizaam seizoen toch nog positief kunnen afsluiten. De Slootdorpers mochten zaterdag in Amsterdam aantreden tegen Germaan/De Eland. Al vrij snel werd duidelijk dat deze tegenstander een lastige klip zou vormen. Na twee benutte penalty’s, vrij dubieus vertrekt aan de tegenpartij, ging CVW alles of niets spelen. Het werd uiteindelijk niets. Germaan/De Eland scoorde nog twee keer en zorgde er zo voor dat de promotie-aspiraties van CVW een jaar de ijskast in kunnen.