Lokaal nieuwsNieuwsSportVoetbal

DWOW kan hoge positie niet waarmaken, Flevo wint knap van VVS ’46 en CVW blijft in hoek waar de klappen vallen

WIERINGERWERF – DWOW kon vanmiddag in Wieringerwerf de punten niet thuishouden. Tegenstander VVW (Wervershoof) kwam na 15 minuten spelen op 0-1 via een mooi afstandsschot. Een toegekende penalty was niet aan DWOW besteed en ook de rebound mondde niet uit in een doelpunt. In de tweede helft kreeg VVW een zeer makkelijk gegeven penalty die wél werd benut: 0-2. De aansluitingstreffer werd gescoord door Bauke Brandsma die attent reageerde op een door de keeper afgeslagen schot van Martijn van Oers: 1-2. Helaas vielen ook de 1-3 en 1-4 snel achter elkaar waardoor DWOW met een kater achterbleef.

MIDDENMEER – Flevo mocht aan de bak tegen een zware tegenstander , VVS ’46 uit Spanbroek. Na 7 minuten leken de Spanbroekers te scoren. De bal caramboleerde via beide palen weer uit het doel. De Middenmeerders waren gewaarschuwd. Mats Vrenegoor tikte echter in de 24e minuut de 1-0 binnen. Nog geen minuut later kwam VVS echter langszij: 1-1. Broer Freek Vrenegoor kon via een vrije trap nog in de eerste helft de 2-1 aantekenen. In de tweede helft volgden er nog 3 Middenmeerse doelpunten: Mike Zomerdijk in de 68e minuut gevolgd door een goal van Sydney Schaafstra (zijn 100e doelpunt voor Flevo 1) en wederom Mats Vrenegoor zorgde voor de 5-1.  (foto’s De Meerpeen/Ton van Oers)

Deze slideshow vereist JavaScript.

SLOOTDORP – De heren van CVW verloren zaterdag met 0-1 in Slootdorp van SVW ’27. Na het zoveelste verlies wordt een lastige opgave om handhaving in deze klasse te bewerkstelligen. De CVW-dames begonnen hun wedstrijd voortvarend met een 0-1 voorsprong. Hierna volgden 7 tegendoelpunten waardoor er toch nog tegen een fors verlies werd aangelopen tegen HCSC in Den Helder

DEN HELDER – Vrijdag konden de DWOW-zaaldames drie heerlijke punten aan het totaal toevoegen. Tegenstander Zeemacht deed voetballend niet onder voor de Wieringerwerfsen. DWOW was echter efficiënter en won in Den Helder met 4-5, een keurige 8e plaats tot gevolg met 4 punten voorsprong op de nummer 9.