Lokaal nieuwsNieuwsSportVoetbal

DWOW JO10-1 wederom ongeslagen periodekampioen in de hoofdklasse!

WIERINGERWERF – “Vandaag staat de laatste wedstrijd van de periode tegen Kolping Boys JO10-2 op het programma. De voorgaande wedstrijden in de periode zijn winnend afgesloten en de jongens (en coaches) willen graag de periode ongeslagen afsluiten. Alle spelers zijn vandaag met vol enthousiasme en energie aanwezig, dit weekend helaas niet alle coaches. Gelukkig is het team vandaag in goede handen!

DWOW gaat knallend van start en door een onderschepping op de helft van de tegenstander maakt Fedde al snel de 1-0. In de volgende minuut is ook Jurre trefzeker op aangeven van Fedde. Hierna maakt Fedde snel zijn tweede op aangeven van Szymon. Aanvallend staat DWOW goed en is zeer effectief.

Kolping Boys pakt het initiatief langzaam over en maakt kort na elkaar de 1-3 en 2-3. Gezien de snelle voorsprong laat DWOW het een beetje lopen. Het spel golft heen en weer, DWOW herpakt zich en Jurre maakt zijn tweede van de wedstrijd op aangeven van wederom Szymon, 4-2. In de volgende minuten is het lastig voetballen en Kolping Boys zet snel druk op de verdediging. De bal raakt niet weg en het wordt uiteindelijk 3-4. Dit is tevens de ruststand.

Het is duidelijk dat er in de tweede helft meer gevraagd wordt van de jongens en ze komen scherp de kleedkamer uit. Na een prima onderschepping pakt Duuk ook een doelpunt mee. Kort daarna meldt onze andere spits zich ook op het scoreformulier, wederom op aangeven van Szymon scoort Natan, 3-6. Kolping Boys maakt de 4-6, maar DWOW is niet onder de indruk. Met Fedde in de spits is het altijd gevaarlijk. Na goed doorjagen van Jurre belandt de bal in een stuit bij Fedde die knap afrondt. Thije staat samen met zijn makker Skye achterin goed te verdedigen. Samen met keeper Luuk wordt er goed gecommuniceerd en worden er veel aanvallen onschadelijk gemaakt.

Thije pakt langs de kant de bal af en geeft hem mee aan Natan, als Romario frommelt hij zich langs de verdedigers en maakt een knappe goal. 4-8 voor DWOW! Kolping Boys doet nog wat terug met de 5-8, maar snel daarna geeft de andere verdediger Skye de bal mee aan Fedde die afrondt, 5-9. Kolping Boys maakt de 6-9 waarna het slotakkoord voor DWOW is. Duuk maakt met een knappe solo vanaf het middenveld zijn treffer. Szymon bekroont zijn sterke wedstrijd met 2 knappe goals, eerst op aangeven van Natan en daarna nog door Fedde; eindigt DWOW de wedstrijd zeer effectief. Op een doelpuntrijke ochtend wordt de eindstand bepaalt op 6-12 in het voordeel van DWOW JO10-1.

Hiermee mag DWOW zich ongeslagen periodekampioen in de hoofdklasse kronen! De mannen hebben het allemaal uitstekend gedaan en ieder heeft zijn bijdrage geleverd aan het succes deze periode! Op naar de volgende waarin we ook gaan doorkijken naar volgend seizoen, waarin we 8 tegen 8 op een half veld gaan spelen. Een mooi vooruitzicht!” vertelt coach Bart Klaver.